L’Estat preveu destinar el 17,2% d’inversió del 2023 a Catalunya

Es tracta de 2.308 milions d'euros, un 3% més que l'exercici anterior, la més alta juntament amb Andalusia

Montero amb Batet

Els pressupostos generals de l’Estat preveuen invertir 2.308 milions d’euros a Catalunya, un 17,2% de la inversió estatal. Es tracta d’una inversió gairebé igual a la de l’any anterior, quan es va pressupostar per a Catalunya un 17,1% del total. Aquesta diferència suposa uns 60 milions extres per a l’exercici del 2023, un 3% més.

A aquests diners se li afegeixen 200 milions d’euros que corresponen a endarreriments d’anys anteriors per l’incompliment de la disposició addicional tercera de l’Estatut.

Catalunya és, amb Andalusia, la comunitat que més diners rep, però la xifra encara està per sota del que li tocaria tenint en compte el seu pes a l’economia espanyola.

Això no obstant, cal recordar que de tota la inversió pressupostada a Catalunya, l’any passat es van executar uns 739 milions d’euros, un 35,8% dels 2.068 milions compromesos inicialment.

El projecte de pressupostos de l’any que ve ha entrat aquest dijous al Congrés, on començaran la tramitació parlamentària perquè puguin entrar en vigor l’1 de gener. La ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero, ha entregat el llapis de memòria amb el contingut dels comptes a la presidenta de la cambra, Meritxell Batet.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari