Aragonès accepta coordinar-se amb Junts a Madrid però exigeix “màxima lleialtat” si es queden

El president dona marge per atendre les demandes dels seus socis a les portes de la consulta

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la sessió de control al Parlament

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha tornat a insistir aquest dimecres en el seu desig que la militància de Junts decideixi mantenir el partit dins del Govern català, però ha advertit que si els postconvergents segueixen a l’executiu, hauran de mantenir la “màxima lleialtat institucional”. Durant la sessió de control al Parlament, Aragonès ha defensat que hi ha un “marge per a arribar a acords” i solucionar la crisi.

“Si aquesta és la decisió (quedar-se a l’executiu), que espero que sigui així, cal implicar-se en el Govern al 100%, no només els consellers, també les formacions polítiques que li donin suport. Sense dubtes, amb tota la voluntat de corresponsabilitat, respecte mutu i màxima lleialtat institucional que mai podem perdre. Si aquesta és la disposició, comptin amb mi per treballar en aquesta línia”, ha manifestat Aragonès en resposta al president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet.

Aragonès ha obert la porta a “consensuar” la posició a Madrid en defensa dels interessos del Govern, com demana la formació liderada per Jordi Turull i Laura Borràs. A banda, ha suggerit que hi ha marge per arribar a acords pel que fa a la direcció estratègica, un altre dels punts sol·licitats per Junts.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.