L’Ajuntament de Barcelona reconeix la tasca d’Itziar González contra la corrupció

El consistori també fa un reconeixement a la funcionària Lourdes Conesa per la causa de Ciutat Vella

    El ple municipal de l'Ajuntament de Barcelona

    Foto: @bcn_ajuntament

    El ple municipal de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat dues propostes de Barcelona en Comú i ERC per reconèixer la tasca de l’exregidora de Ciutat Vella Itziar González i de qui va ser l’arquitecta municipal del districte, Lourdes Conesa, les quals van destapar el cas de corrupció en la concessió de llicències de pisos turístics a Ciutat Vella entre els anys 2005 i 2009. El consistori ha volgut, així, rescabalar les dues treballadores, que van rebre amenaces de mort i van veure’s forçades a dimitir per haver alertat dels fets.

    Les propostes sobre el reconeixement institucional han tirat endavant amb els vots a favor dels partits que les han presentat -comuns i ERC- de Junts i de Ciutadans, mentre que el PSC, el PP, Valents i la regidora no adscrita s’han abstingut. Els textos aprovats també manifesten el compromís d’enfortir els mecanismes  que protegeixen els treballadors municipals que denuncien pràctiques corruptes, i reconeixen que “cap govern no ha estat a l’altura” en l’acompanyament de González i Conesa.

    A principis de setembre, la secció 10ª de l’Audiència de Barcelona va condemnar 17 persones pel cas de les llicències turístiques a Ciutat Vella amb penes que oscil·len entre els sis mesos i un dia de presó i els tres anys i sis mesos, a més de comportar també multes i inhabilitacions. La sentència destaca el paper de l’exregidora i la funcionària municipal, que van detectar i denunciar les irregularitats malgrat les amenaces.

    (Visited 71 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari