L’Ajuntament de Barcelona reconeix la tasca d’Itziar González contra la corrupció

El consistori també fa un reconeixement a la funcionària Lourdes Conesa per la causa de Ciutat Vella

  El ple municipal de l'Ajuntament de Barcelona

  Foto: @bcn_ajuntament

  El ple municipal de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat dues propostes de Barcelona en Comú i ERC per reconèixer la tasca de l’exregidora de Ciutat Vella Itziar González i de qui va ser l’arquitecta municipal del districte, Lourdes Conesa, les quals van destapar el cas de corrupció en la concessió de llicències de pisos turístics a Ciutat Vella entre els anys 2005 i 2009. El consistori ha volgut, així, rescabalar les dues treballadores, que van rebre amenaces de mort i van veure’s forçades a dimitir per haver alertat dels fets.

  Les propostes sobre el reconeixement institucional han tirat endavant amb els vots a favor dels partits que les han presentat -comuns i ERC- de Junts i de Ciutadans, mentre que el PSC, el PP, Valents i la regidora no adscrita s’han abstingut. Els textos aprovats també manifesten el compromís d’enfortir els mecanismes  que protegeixen els treballadors municipals que denuncien pràctiques corruptes, i reconeixen que “cap govern no ha estat a l’altura” en l’acompanyament de González i Conesa.

  A principis de setembre, la secció 10ª de l’Audiència de Barcelona va condemnar 17 persones pel cas de les llicències turístiques a Ciutat Vella amb penes que oscil·len entre els sis mesos i un dia de presó i els tres anys i sis mesos, a més de comportar també multes i inhabilitacions. La sentència destaca el paper de l’exregidora i la funcionària municipal, que van detectar i denunciar les irregularitats malgrat les amenaces.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  NOTES ESPECIALS

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.