Condemnades 17 persones per tramitar llicències fraudulentes de pisos turístics a Ciutat Vella

La sentència afecta funcionaris de l'Ajuntament de Barcelona i els propietaris dels domicilis

Audiència de Barcelona
Audiència de Barcelona

La secció 10ª de l’Audiència de Barcelona ha condemnat 17 persones per tramitar de manera fraudulenta llicències de pisos turístics al districte de Ciutat Vella de Barcelona entre els anys 2005 i 2009. Les penes oscil·len entre els sis mesos i un dia de presó i els tres anys i sis mesos, i comporten també multes i inhabilitacions. Entre els condemnats hi ha funcionaris de l’Ajuntament de Barcelona, i se’ls s’atribueixen els delictes de suborn, prevaricació urbanística, infidelitat en la custòdia de documents, falsedat documental i amenaces.

Els principals condemnats són l’home que va ser durant vuit anys cap dels serveis tècnics de Ciutat Vella, Heliodoro Lozano, a qui se li imposen dos anys i sis mesos de presó; la funcionària i exassessora jurídica Elena Ariza, condemnada a tres anys i sis mesos de presó; i l’enginyer Joaquim Quílez, a qui l’Audiència l’imposa tres anys i nou mesos d’empresonament. La sentència també condemna altres funcionaris i els propietaris dels pisos turístics.

Segons la resolució judicial, Quílez, contractat pels titulars dels domicilis, va “convenir” amb Lozano aprovar i agilitzar llicències que no complien els requisits necessaris a canvi d’una remuneració econòmica, un acord que va ser traslladat a Ariza. La sentència destaca també el paper de la llavors regidora de Ciutat Vella Itziar González i la tècnica Lourdes Conesa, que van detectar les irregularitats i, tot i ser amenaçades, van denunciar el cas.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides