Stop Violències, sobre la manifestació per l’avortament: “Cada cop en serem més”

L'associació feminista andorrana considera un èxit la protesta però alerta d'una presència policial excessiva

Manifestació de Stop Violències per a la despenalització de l'avortament

Foto: Stop Violències

Stop Violències considera un èxit la manifestació d’aquest dimecres en defensa del dret a l’avortament convocada per la mateixa associació a la capital andorrana, a la qual hi han assistit prop d’una cinquantena de persones. En conversa amb LA VALIRA, la presidenta de l’entitat feminista andorrana, Vanessa M. Cortés, s’ha mostrat agraïda amb tots i totes qui van ser-hi presents, i ha assegurat que no tenen “cap dubte” que “cada cop en serem més”.

“En un país capitalista neoliberal que viu només per tenir botigues i hotels oberts amb horaris esclaus i impossibles, on la conciliació familiar és tot un món, que vinguin entre 40 i 50 persones a una manifestació és tot un èxit perquè la gent ha hagut de fer miracles per poder ser-hi“, ha explicat Cortés. Stop Violències també ha valorat positivament la presència d’homes a la manifestació i ha celebrat que “les persones de bé” s’impliquin en la lluita pels drets de les dones, que també són drets humans.

D’altra banda, la presidenta de l’associació feminista i psicòloga social experta en violències ha alertat d’una excessiva presència policial en la protesta, i ha assenyalat que, en canvi, a la manifestació de l’1 de maig pel Dia del Treballador no s’hi va veure cap. De fet, la manifestació d’aquest dimecres ha estat sota la vigilància de dos furgons d’antiavalots i d’altres agents que envoltaven les manifestants mentre caminaven pels carrers i, segons el testimoni dels assistents, la policia va fotografiar-los durant tot el recorregut. “Això és una mesura de coacció”, ha assegurat Cortés, que ha destacat que Stop Violències es manifesta des del 2017 i que “mai hi ha hagut cap disturbi ni hem trencat mobiliari”. “Podem ser incòmodes, però això no justifica tanta policia. Entenem que ho fan també per desconvocar la gent”, considera la presidenta de l’associació feminista.

Cortés ha aclarit que la majoria dels manifestants eren persones d’Andorra i que no es va convocar les dones de Catalunya, sinó que les feministes del Pallars Jussà van decidir sumar-se a la protesta “perquè l’assetjament dels fonamentalismes religiosos està, com hem vist a Itàlia, molt a tocar”. Durant la manifestació, s’han sentit càntics com “fora rosaris dels nostres ovaris”, “la verge Maria també avortaria” i “visca la lluita feminista”, i també hi ha estat present la presidenta de l’Institut dels Drets Humans a Andorra, Elisa Muxella, i diversos representants sindicals.

“Encara que ens repeteixin, quasi d’una manera mecànica, que una regularització de l’avortament faria trontollar el coprincipat, nosaltres seguirem sortint al carrer fins que aquest dret sigui una realitat. És el coprincipat qui ha de servir les seves ciutadanes, i no al contrari, com alguns corrents polítics conservadores ens volen fer creure”, assenyala Stop Violències en el seu manifest.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari