El BNEW atraurà més de 12.000 assistents de més de 100 països

Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB, i Blanca Sorigué, directora general del CZFB

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha presentat en roda de premsa la tercera edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW) a l’emblemàtic edifici DFactory. Del 3 al 6 d’octubre aquest esdeveniment tornarà a convertir a Barcelona en la capital mundial de la nova economia.

Durant els quatre dies, BNEW reunirà 600 speakers que oferiran fins a 180 hores de contingut distribuïdes en 130 panells, sessions i debats. Aquest esdeveniment internacional comptarà, a més, amb una previsió de més de 12.000 professionals de més de 100 països. Aquest reeixit format engloba set sectors principals d’aquesta transformació mundial: Digital Industry, Invest, Sustainability, Mobility, Real Estate, Talent i Experience.

Els mitjans han rebut una benvinguda especial per part de Peper, un robot humanoide de la companyia Alisys, amb oficines a DFactory, l’ecosistema que promou el foment i el desenvolupament de la indústria digital a Europa, com a exemple dels avenços avantguardistes que s’estan produint en aquest edifici. Després d’això, tant Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, com Blanca Sorigué, directora general del CZFB, s’han dirigit als mitjans presents per a explicar la importància d’organitzar aquest esdeveniment com a organisme potenciador de la nova economia 4.0.

A més, han exposat les diferents verticals i els continguts que es tractaran durant aquests dies. Aquesta presentació també ha estat seguida per molts mitjans per streaming gràcies a la plataforma facilitada pel CZFB.

Com ha explicat Pere Navarro, “BNEW té l’objectiu d’unir a tota la indústria de la nova economia sota un mateix estendard per a construir junts el full de ruta del futur”. El delegat també ha assegurat que “el CZFB treballa per a impulsar la transformació del teixit productiu i reforçar la projecció de la ciutat de Barcelona i la seva regió metropolitana a nivell internacional”.

Blanca Sorigué, per part seva, ha afirmat que “les set verticals seleccionades també han estat plantejades de manera transversal; així trobem temes de sostenibilitat, digitalització o igualtat en qualsevol d’ells”. A més, ha posat èmfasi en el fet que “aquests panells han estat expressament seleccionats segons les tendències més actuals i explorant múltiples aspectes relacionats amb les noves oportunitats i les vertiginoses transformacions econòmiques i tecnològiques que estem vivint”.

Les set verticals de la nova economia

A BNEW Digital Industry s’abordaran les possibilitats que ofereix el món digital, com el metavers en el model de fabricació intel·ligent, la ciberseguretat en la indústria 4.0 o el paper clau de la dona en la tecnologia. Una de les novetats d’aquesta edició serà l’estudi de les noves tendències d’inversió a tot el món, a la vertical denominada BNEW Invest, fent èmfasi sobre riscos i oportunitats de l’economia actual, la inversió en energies renovables o les criptomonedes.

BNEW Real Estate reunirà els principals actors i empreses sota temàtiques referents a comercial real estate, arquitectura sostenible, smart cities o Proptech. En la vertical BNEW Mobility el sector privat i públic es reuneixen per exposar una sèrie de solucions i propostes en matèria de mobilitat, estudiar els nous reptes sobre el futur del ferrocarril, els Smart ports i la denominació d’avions green.

Encara que la sostenibilitat serà transversal amb presència a la resta de verticals, el CZFB aposta pel seu compromís amb els ODS fixats a l’Agenda 2030 a través de BNEW Sustainability, tractant temes referents al consum sostenible, la importància de l’economia circular o la gestió de residus, en sectors importants com el de la moda i l’alimentació. El panell denominat BNEW Talent és una altra de les verticals de major interès, ja que es parlarà sobre els grans desafiaments del sector, com l’educació, la igualtat o els nous perfils que està creant la indústria 4.0.

Entre els ponents que participaran en aquests panells trobem a Daniel Setó, director general d’Alisys; María Camila Moreno, directora executiva de l’Associació de Zones Franques de les Amèriques (AZFA); Javier Burón, gerent d’Habitatge a l’Ajuntament de Barcelona; Sara Aagensen, secretària d’Estat d’Energia al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic; Josefina Lindblom, responsable de polítiques a la Comissió Europea; Raül Blanco, secretari general d’Indústria i de la Petita i mitjana empresa del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme; o Conxita Font, responsable dels fons europeus a la secretària d’Afers exteriors i la UE.

Com a vertical diferent a la resta, estarà BNEW Experience, enfocada a donar a conèixer l’oferta d’oci i cultura de la ciutat de Barcelona.
Esdeveniments culinaris, amb tast de vins, xocolata o Gin, per Damm, Fever-Tree, Barcelona Chocolate Tours, Bodega Miquel Jané, El Bandarra, Fliwer, Boqueria 180, Penedès Denominació d’Orígen, Xerigots; showcookings a càrrec de destacats xefs com Núria Gironés de Ca’l Isidre; Paco Pérez del restaurant Miramar; Hideki Matsuhisa del restaurant Koy Shunka; i Romain Fornell del restaurant Caelis; experiències tecnològiques i immersives amb Cubiart, Alisys, Innovae o Pintura Mural Barcelona; o inclús exposicions d’escultura, pintura i moda a càrrec de LAB Barcelona + B, Taller d’Art, Areny i Vito Thiel.

El BNEW organitzarà també les sessions Inspirational Speakers, on personalitats com com Josef Ajram, especialista en borsa i mercats, o Laura Rojas-Marcos, doctora en psicologia, ens parlaran de les seves pròpies experiències en el sector. Així mateix, el dia 5 d’octubre es lliuraran els premis Start-up Millor Innovació, dins del BNEW StartUp Innovation Hub, que reconeixeran la tasca de les startups més disruptives en cadascuna de les verticals, i on les 50 candidatures buscaran tenir l’oportunitat de presentar el seu projecte davant una audiència d’inversors, empreses, clients, socis potencials i públic especialitzat de tot el món.

DFactory, l’escenari avantguardista del CZFB

Després de dos anys marcats per les restriccions de la pandèmia, el CZFB aposta en aquesta edició per la presencialitat. El modern edifici DFactory serà el protagonista de totes les conferències, panells i experiències. Aquest centre avantguardista és també una eina per a impulsar la transformació del marc productiu espanyol i recolza a les empreses durant el seu procés de digitalització, per la qual cosa promou la creació d’un ecosistema per atreure talent, tecnologia i inversió. De fet, en la seva curta trajectòria, ja té una ocupació del 50%, amb 30 companyies i 500 persones treballant en un edifici únic de 17.000 metres quadrats.

No obstant això, el CZFB, continua apostant per un esdeveniment híbrid gràcies a la seva plataforma digital on es podran seguir totes les activitats des de qualsevol part del món, tant en directe com en diferit.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari