Salvador Illa proposa al govern espanyol el traspàs de Rodalies

El PSC demana per a final d'any recursos econòmics i els trens perquè Catalunya gestioni el servei

Salvador Illa al Parlament, escoltant Pere Aragonès

El PSC proposa reclamar al govern central el traspàs de Rodalies de Catalunya a la Generalitat i defensa que el Ministeri de Transports i la vicepresidència del Govern arribin a un acord per fer-ho abans que s’acabi l’any.

Així es desprèn d’una de les propostes de resolució presentades pel PSC de Salvador Illa al debat de política general al Parlament, registrades aquest dimecres i que es votaran aquest divendres.

El traspàs de Rodalies és una de les reivindicacions històriques del moviment independentista i el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ho ha reclamat en nombroses ocasions aquesta legislatura.

El text dels socialistes catalans insta el Govern a pactar amb la Moncloa “el model de traspàs de recursos econòmics necessaris per a l’adequada gestió dels serveis ferroviaris que siguin competència de la Generalitat”, així com “la titularitat de les infraestructures”.

El traspàs dels recursos econòmics haurà de complementar-se, segons el PSC, amb “una revisió del pla de Rodalies 2020-2030” que “garanteixi la coherència en els projectes de millora”.

A més, el PSC també insta el Govern a pactar amb Renfe “les actuacions necessàries per adquirir i millorar els trens i els tallers” mentre la Generalitat no tingui els d’un altre operador.

(Visited 87 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari