Els contractes d’Abacus amb la CCMA s’acosten als 600.000 euros aquest any

Els ajuts de Presidència de la Generalitat, de qui depèn la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, a la cooperativa que dirigeix Oriol Soler sumen més d’un milió

Oriol Soler, segon per l'esquerra, en l'assemblea general d'Abacus celebrada el mes de juny

Abacus era el nom que els ciutadans associaven amb una cooperativa a la qual es recorria quan calia buscar material escolar. El juny de l’any passat, la cooperativa Abacus es va fusionar amb l’imperi mediàtic Som, dirigit per Oriol Soler, que va passar a ser-ne nomenat director d’estratègia i negoci, primer, i director general, després. La facilitat de Soler, un dels cervells en l’ombra del procés independentista, per aconseguir subvencions i contractes amb administracions públiques, especialment la Generalitat, és extraordinària. En el que portem de 2022, Abacus ha firmat contractes amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per valor de prop de 600.000 euros.

L’últim contracte firmat per la CCMA i Abacus porta data del 30 de juny. La Corporació que presideix Rosa Romà va comprometre’s a pagar 301.767,67 euros a la cooperativa que dirigeix Soler per la realització de 13 capítols i sis resums de les diades castelleres del programa Obrint plaça, de TV3. La CCMA ha pagat també dos serveis més a Abacus aquest any. Per la producció de la pel·lícula Escanyapobres li va donar un quart de milió d’euros gràcies a un contracte signat el 9 de febrer. Un mes exacte després, el 9 de març, ambdues entitats van signar un nou contracte; en aquest cas, per la realització del documental Ultres d’uniforme.

Per la producció d’Escanyapobres, Abacus ha rebut més diners públics. L’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC) li va concedir una subvenció de prop de 400.000 euros el desembre del 2020. Aquesta pel·lícula la coprodueix Mayo Producciones, que va rebre prop de 100.000 euros de l’ICEC per fer-la.

Ultres d’uniforme és un documental que TV3 va emetre, per sorpresa, el 27 de febrer. És a dir, es va emetre abans que la CCMA i Abacus firmessin el contracte per realitzar-lo. En aquell moment el director de TV3 era encara Vicent Sanchis i el van fer el periodista Carlos Enrique Bayo, col·laborador habitual de Catalunya Ràdio, i el documentalista Raúl Cuevas.

L’ajut més elevat que ha rebut Abacus aquest any per part de la Generalitat són els 490.000 euros que li acaba de donar Presidència, en una convocatòria extraordinària de subvencions “per enfortir la premsa local a Catalunya”. Tenint en compte que la CCMA depèn de Presidència de la Generalitat, Oriol Soler ha aconseguit del màxim nivell polític de l’autogovern de Catalunya més d’un milió d’euros aquest 2022 para su Abacus. Se’l vincula amb ERC i la justícia l’investiga per la seva possible vinculació amb el finançament il·legal del procés.

(Visited 507 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari