El Govern anuncia un canvi a la llei per desallotjar pisos ocupats

Ajuntaments i comunitats de veïns podran demanar el desallotjament quan es generin problemes de convivència

Desallotjament

Els ajuntaments i les comunitats de veïns podran demanar el desallotjament de pisos i locals ocupats quan generin problemes de convivència. La Generalitat preveu aprovar el mes que ve un canvi de llei per donar-los la possibilitat d’actuar.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, i la de Drets Socials, Violant Cervera, han explicat aquest dimecres la modificació de la llei que ho permetrà. “Volem donar eines per a lluitar contra aquesta greu problemàtica que preocupa veïns i alcaldes. Aquestes ocupacions provoquen greus problemes de convivència i generen alarma social”, ha explicat Ciuró.

La consellera de Justícia ha detallat que “quan es detecti que hi ha un immoble amb una ocupació delincuencial, es requerirà al propietari perquè actuï i, si no actua en el termini d’un mes, se li donarà a l’administració –ajuntaments i comunitats de veïns– la potestat perquè actuïn judicialment”.

Ciuró ha explicat que el deure del Govern és garantir la convivència entre ciutadans i posar eines per a aconseguir-ho, i que modificar la llei “és donar un toc d’alerta a les grans forquilles i avisar-los que no hi haurà impunitat quan hi hagi activitat delincuencial”.

La consellera de Justícia ha detallat que el 45% del total de les ocupacions de tot l’Estat espanyol estan a Catalunya, i que el 75% són en la demarcació de Barcelona, mentre que en els jutjats catalans hi ha actualment 7.345 denúncies per ocupacions il·legals.

Per part seva, Cervera ha explicat que el parc públic de Catalunya té 21.700 habitatges, 953 d’elles ocupades, i que en una de cada quatre “hi ha activitats il·lícites”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides