Es manté la vaga d’autobusos a Barcelona els dies de La Mercè

El personal farà una aturada de 24 hores el 22 de setembre i aturades parcials entre el 23 i el 30

bus tmb
bus tmb

El comitè d’empresa ha decidit mantenir la convocatòria de vaga d’autobusos prevista pels dies vinents, coincidint amb l’inici de les Festes de la Mercè 2022. El primer dia és aquest dijous, 22 de setembre, quan es farà una aturada total de 24 hores, i l’endemà començaran les aturades parcials de dues hores per torn (de 2 a 4 de la matinada, de 10 a 12 del matí i de 21 a 23 a la nit), que es faran des del 23 fins al 30 d’aquest mes. La Generalitat ha de decretar els serveis mínims.

La reunió de mediació entre els sindicats i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), aquest dimarts, ha finalitzat sense acord. En un comunicat, el comitè d’empresa ha assegurat que la direcció no té “cap predisposició a arribar a un acord” ni a treballar per minimitzar la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors.

La CGT i l’ACTUB (Associació de Conductors d’Autobusos de Barcelona) són els dos sindicats que han convocat la vaga. Els treballadors protesten per denunciar que les negociacions pel conveni col·lectiu estan estancades.

L’empresa assegura que mantindrà el diàleg obert fins a l’últim moment i no tanca la porta que es pugui produir un acord “in extremis”. L’anterior vegada que es va anunciar una vaga d’autobusos, coincidint amb el Mobile World Congress, es va acabar desconvocant. Finalment, els treballadors de TMB i l’empresa van arribar a un acord per actualitzar les taules salarials i una prima segons la satisfacció dels usuaris.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

NOTES ESPECIALS

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.