Borràs acusa el Parlament de practicar ‘lawfare’

La presidenta de la cambra assenyala els companys de la Mesa que van suspendre-la arran del seu processament judicial

Laura Borràs

La presidenta suspesa del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha afirmat que la cambra catalana “també practica lawfare”, referint-se a l’aplicació en el seu cas de l’article 25.4 del reglament de la institució, el qual contempla la suspensió d’un diputat a qui s’obre un judici oral per corrupció.

Borràs, que serà jutjada per presumpte fraccionament de contractes públics, ha fet aquestes declaracions aquest dimarts a TV3, on també ha assegurat que “hi ha una voluntat d’apartar rivals polítics a través de lawfare”, i l’ha atribuït no només l’Estat central, sinó també a les institucions catalanes. Així doncs, ha assenyalat els representants que tenen a la Mesa del Parlament el PSC i ERC, soci de govern del seu partit, que van donar llum verda la seva suspensió.

A més, la líder de Junts ha situat l’origen del lawfare que denuncia en el que considera que han estat cinc a anys de “repressió”, que segons ella han generat autorepressió.

Borràs, d’altra banda, ha ubicat l’independentisme en un territori estèril, sense avançar, un fet que, segons ella, “desmobilitza a la gent”, i l’origina la manca d’una d’una estratègia conjunta d’aquest moviment.

Pel que fa a les relacions amb ERC i a la continuïtat de Junts al govern de coalició a la Generalitat, Borràs ha negat que el seu partit faci ultimàtums i ha afegit que el govern “el que ha de fer és complir els acords que han permès que hi hagi govern”.

(Visited 144 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari