Borràs acusa el Parlament de practicar ‘lawfare’

La presidenta de la cambra assenyala els companys de la Mesa que van suspendre-la arran del seu processament judicial

Laura Borràs

La presidenta suspesa del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha afirmat que la cambra catalana “també practica lawfare”, referint-se a l’aplicació en el seu cas de l’article 25.4 del reglament de la institució, el qual contempla la suspensió d’un diputat a qui s’obre un judici oral per corrupció.

Borràs, que serà jutjada per presumpte fraccionament de contractes públics, ha fet aquestes declaracions aquest dimarts a TV3, on també ha assegurat que “hi ha una voluntat d’apartar rivals polítics a través de lawfare”, i l’ha atribuït no només l’Estat central, sinó també a les institucions catalanes. Així doncs, ha assenyalat els representants que tenen a la Mesa del Parlament el PSC i ERC, soci de govern del seu partit, que van donar llum verda la seva suspensió.

A més, la líder de Junts ha situat l’origen del lawfare que denuncia en el que considera que han estat cinc a anys de “repressió”, que segons ella han generat autorepressió.

Borràs, d’altra banda, ha ubicat l’independentisme en un territori estèril, sense avançar, un fet que, segons ella, “desmobilitza a la gent”, i l’origina la manca d’una d’una estratègia conjunta d’aquest moviment.

Pel que fa a les relacions amb ERC i a la continuïtat de Junts al govern de coalició a la Generalitat, Borràs ha negat que el seu partit faci ultimàtums i ha afegit que el govern “el que ha de fer és complir els acords que han permès que hi hagi govern”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.