Mas advoca perquè Junts colli ERC sense trencar el govern

L’expresident troba més important debatre les conseqüències d’una DUI que proclamar-la

Artur Mas
Artur Mas

L’expresident de la Generalitat Artur Mas s’ha mostrat partidari que Junts colli ERC sense trencar el govern de coalició. En una entrevista concedida a El País, Mas ha considerat que la formació fundada per l’expresident Carles Puigdemont i altres dels seus excompanys de Convergència “ha de collar, ha d’exigir, però sense trencar el govern”. En aquest sentit, ha argumentat que “si no som capaços de fer o mantenir un govern independentista, com convencerem algú que donarem la independència?”.

Per a l’expresident i exlíder de Convergència, la DUI “ha esdevingut una mena de tòtem”, i “l’important no és proclamar-la i verbalitzar-la; és saber què vol dir, quines conseqüències té”. Mas ha afegit que el “debat”, per “decidir si aquella batalla compensa a no”, “no existeix a Catalunya”.

Sobre el cas de la presidenta del Parlament -ara suspesa de funcions- i líder de Junts, Laura Borràs, Mas ha recordat que el 2018 es va poder elegir un president de la Generalitat, per la qual cosa s’ha preguntat per què ara no es pot elegir un president alternatiu per a la cambra catalana.

Mas, també sobre Borràs, ha afegit que “una cosa és tenir la raó i una altra és que té la reconeguin i tenir la majoria per sostenir-la”. Per bé que ha considerat un error la inclusió de l’article aplicat per apartar-la de la presidència de la cambra, “un cop introduït, perquè és el reclamant i només et queda intentar canviar-lo”.

(Visited 92 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari