Illa envia una carta a ERC, Junts i la CUP per substituir Borràs

El líder socialista ofereix els diputats del seu grup per escollir una presidència amb "plenitud de funcions"

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha enviat una carta als presidents dels grups d’ERC, JxCat i la CUP del Parlament de Catalunya en la qual els ofereix el suport del grup del PSC per a substituir Laura Borràs com a presidenta de la cambra catalana, ara que està suspesa de les seves funcions pel cas de la Institució de les Lletres Catalanes.

Segons avança El Periódico, Illa ha explicitat la disponibilitat del grup socialista al Parlament per escollir una presidència amb “plenitud de funcions”. En la carta, el líder socialista insisteix que la responsabilitat de substituir Borràs recau en les formacions que van votar la seva presidència, que són les forces independentistes a la cambra.

El PSC s’havia fixat la primera quinzena del mes de setembre perquè es fes efectiva la substitució de Borràs, i posar fi a una situació que en la qual Borràs està suspesa de les seves funcions de presidenta, però continua ostentant el càrrec. Una situació que està encallada perquè Borràs no pensa plegar i Junts no vol forçar-ne la dimissió.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari