Detingut l’exdirector de la Clínica Diagonal per presumpte desviament de fons

Gonçal Lloveras queda en llibertat després de declarar davant dels Mossos

Gonçal Lloveras

Foto: IDtrack BuscoSW (YouTube)

Els Mossos d’Esquadra van detenir tres persones el passat 7 de setembre pel presumpte desviament de més de 400.000 euros amb la compra de material sanitari per a la Clínica Diagonal a un preu superior al del mercat i en condicions perjudicials per al centre mèdic. Els investigadors, de fet, xifren el perjudici causat a la clínica en més d’un milió d’euros.

Un dels detinguts és Gonçal Lloveras, exdirector de la Clínica Diagonal, a qui els Mossos consideren una figura central en una trama empresarial suposadament creada amb els altres dos detinguts i vuit investigats més, que des del 2020 s’investiga sota l’autoritat del Jutjat d’Instrucció número 2 d’Esplugues de Llobregat.

El comunicat de la policia catalana atribueix a Lloveras una modificació del sistema de compres de la clínica per adjudicar-les a una empresa sense experiència, interposant-hi diverses societats i usant factures falses, i l’acusen d’haver-se repartit a parts iguals els diners pagats amb aquest proveïdor. Una part dels fons, segons s’hi afegeix, van anar a parar a l’adquisició d’un port esportiu a la Costa Brava i també es va transferir diners a Andorra i els Emirats Àrabs Units.

Als investigats se’ls relaciona amb la comissió dels delictes d’administració deslleial, corrupció entre particulars, falsificació de documents, frustració en l’execució i blanqueig de capitals.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.