Detingut l’exdirector de la Clínica Diagonal per presumpte desviament de fons

Gonçal Lloveras queda en llibertat després de declarar davant dels Mossos

Gonçal Lloveras

Foto: IDtrack BuscoSW (YouTube)

Els Mossos d’Esquadra van detenir tres persones el passat 7 de setembre pel presumpte desviament de més de 400.000 euros amb la compra de material sanitari per a la Clínica Diagonal a un preu superior al del mercat i en condicions perjudicials per al centre mèdic. Els investigadors, de fet, xifren el perjudici causat a la clínica en més d’un milió d’euros.

Un dels detinguts és Gonçal Lloveras, exdirector de la Clínica Diagonal, a qui els Mossos consideren una figura central en una trama empresarial suposadament creada amb els altres dos detinguts i vuit investigats més, que des del 2020 s’investiga sota l’autoritat del Jutjat d’Instrucció número 2 d’Esplugues de Llobregat.

El comunicat de la policia catalana atribueix a Lloveras una modificació del sistema de compres de la clínica per adjudicar-les a una empresa sense experiència, interposant-hi diverses societats i usant factures falses, i l’acusen d’haver-se repartit a parts iguals els diners pagats amb aquest proveïdor. Una part dels fons, segons s’hi afegeix, van anar a parar a l’adquisició d’un port esportiu a la Costa Brava i també es va transferir diners a Andorra i els Emirats Àrabs Units.

Als investigats se’ls relaciona amb la comissió dels delictes d’administració deslleial, corrupció entre particulars, falsificació de documents, frustració en l’execució i blanqueig de capitals.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides