Salvador Illa: “Borràs no té cap dret a bloquejar el Parlament”

Reclama que ERC, Junts i la CUP resolguin el conflicte amb la presidenta de la cambra

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha afirmat que la presidenta de la cambra catalana Laura Borràs “no té cap dret a bloquejar el Parlament”. En aquest sentit, ha afirmat que els grups polítics que la van posar com a presidenta (ERC, JxCat i la CUP) tenen ara la responsabilitat de solucionar el conflicte que ha generat la seva suspensió de funcions, però que no s’ha concretat amb la seva substitució. De fet, Illa ha assegurat que si els grups independentistes al Parlament no troben una sortida al cas de Borràs, els socialistes buscaran “altres fórmules”.

En declaracions al Cafè d’idees de RTVE, Salvador Illa ha assegurat que no l’han sorprès les desavinences a l’executiu de coalició de Pere Aragonès, amb ERC i JxCat, però sí que ha sorprès “la intensitat i la rapidesa” amb la qual “s’ha evidenciat aquest conflicte crònic”. En aquest context, el líder del PSC ha dit que malgrat les picabaralles entre Junts i Esquerra, ara “no és moment d’eleccions”, en resposta als qui apunten que de trencar-se la coalició de govern caldria convocar els ciutadans a les urnes. Illa afirma que: “Jo estic construint una alternativa al govern del senyor Aragonès, que no acaba de funcionar”.

Salvador Illa continua defensant la taula de diàleg entre el govern central i el govern català per tractar les demandes de l’independentisme a l’Estat. Illa afirma que els que diuen que la taula no servirà de res “volen imposar”, afegint que “doncs que ens expliquin que hem de fer”. El dirigent socialista ha valorat els “passos” que s’han fet fins ara en aquesta taula de diàleg.

Sobre el problema de salut que ha tingut patit l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, ingressat per un ictus a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, Salvador Illa ha mostrat “tot el meu respecte a la seva figura i quedar-me amb les coses bones de la seva gestió”. Illa ha afirmat que Jordi Pujol “va posar sempre Catalunya per davant, i crec que això és un missatge prou rellevant avui en dia: Catalunya i les institucions per sobre de conjuntures personals i per sobre de tot”.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari