Marcela Topor seguirà cobrant 6.000 euros al mes de la XAL fins les eleccions municipals

La Xarxa Audiovisual Local renova el contracte a l‘esposa de l’ex-president Carles Puigdemont per fer 'The Weekly Mag', un programa setmanal d'entreteniment en anglès amb molt poca audiència

Marcela Topor i el seu col·laborador Matthew Tree, en el darrer 'The Weekly Mag' de la passada temporada

L’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont critica durament els socialistes, s’oposa a la taula de diàleg entre els governs de Pedro Sánchez i Pere Aragonès i cada dos per tres penja a Twitter missatges contra el PSC. Hi ha una qüestió, però, que sobreviu a aquesta tensió entre Puigdemont i els socialistes i és la continuïtat del programa que dirigeix i presenta la seva esposa, Marcela Topor, a la Xarxa Audiovisual Local (XAL), conjunt d’emissores de ràdio i televisió que depèn de la Diputació de Barcelona, presidida per la socialista Núria Marín.

Quan Puigdemont i altres dirigents polítics de JxCat critiquen ERC per la seva aposta pel diàleg amb els socialistes, des del partit d’Oriol Junqueras se’ls recorda el pacte entre PSC i Junts per governar la Diputació de Barcelona, un pacte que té com a resultat que Macela Topor continua cobrant 6.000 euros al mes per dirigir i presentar un programa setmanal a XAL d’una hora i mitja de durada que té una audiència ínfima. ERC podrà continuar utilitzant aquest argument contra els seus companys de govern de coalició a la Generalitat perquè el pacte entre Junts i PSC es mantindrà fins les properes municipals i el programa The Weekly Mag de Topor tornarà a la XAL a partir del 24 de setembre.

The Weekly Mag es va estrenar a la XAL el 6 d’abril de 2018. Des d’aleshores ha aconseguit reunir menys de 1.500 seguidors a Twitter, 800 a Instagram i 630 a facebook. Va arribar a la Xarxa quan la Diputació de Barcelona era governada per Convergència i Unió i va ser l’aleshores conseller delegat, Francesc Pena, qui va donar el vist-i-plau a la contractació i el pagament de l’elevada gratificació de Marcela Topor. L’arribada dels socialistes a la presidència de la Diputació no ha suposat la suspensió del programa, probablement degut al pacte de govern subscrit amb el PDeCAT, el partit al qual pertanyia Carles Puigdemont fins que va decidir crear JxCat. Quan se celebrin les properes eleccions municipals, el maig de l’any que ve, The Weekly Mag haurà completat cinc anys en antena, la qual cosa voldrà dir que la seva presentadora-directora haurà ingressat en aquest periode uns 340.000 euros. Quan la Diputació de Barcelona estava presidida per PDeCat, Topor cobrava els 6.000 euros mensuals fins i tot els mesos de juliol i agost, quan ni treballava ni s’emetia el programa. Els socialistes, quan es van fer amb el control de la XAL, van mantenir el programa en antena però van suprimir el pagament dels sous a Topor durant l’estiu. L’últim episodi de The Weekly Mag es va emetre el 25 de juny. Era el capítol número 148.

Com cada estiu, s’ha especulat sobre la possible supressió del programa. Topor no va acomiadar el darrer programa de la temporada convocant els seus seguidors per la següent. Tampoc no ha publicat els darrers dies cap anunci del seu retorn a les seves xarxes socials o a les del programa. Però, finalment està previst que torni a la pantalla el 24 de setembre. Hi arriba més tard que la resta de la programació de la XAL però aquest retard és habitual a The Weekly Mag. El primer programa de la temporada 2021-2022 es va emetre el 5 d’octubre. Topor, per tant, exhaurirà el seu nou contracte coincidint pràcticament amb la constitució dels nous consistoris i de la nova direcció de la Diputació de Barcelona i de la XAL.

The Weekly Mag torna sense que es prevegi’n gaire novetats en el seu contingut. Topor continuarà comptant amb la presència dels habituals Màrius Serra i Mathew Tree, i amb les col·laboracions de l’actor Sergi Cervera, els reportatges d’Humberto, la col·laboració de periodistes com Anna-Priscil·la Magriñà o Wendy Kessler i les suggerències de lectures de Paula Hawkins. S’hi incorporarà la periodista Rut Turch, ex-cap de premsa de l’Ajuntament de Móra La Nova que ha intervingut en programes de la XAL com Fet a Mida o Connecti.cat.

(Visited 736 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari