L’ERTO de Seat pot afectar a 10.310 treballadors

L'absència de semiconductors i altres components ha obligat a l’empresa a augmentar la xifra de cotxes fabricats sense acabar fins a 26.000

Producció del Cupra Formentor a la fàbrica de Seat de Martorell
Producció del Cupra Formentor a la fàbrica de Seat de Martorell.

El divendres 9 de setembre, la direcció de Seat ha presentat l’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que es preveu que s’apliqui des del 16 de setembre fins al 23 de desembre del 2022. Afectarà un màxim de 10.310 treballadors amb tasques de producció a les plantes de Martorell i de Barcelona durant un límit de 67 dies.

Estaran temporalment en situació de desocupació 8.958 operaris a la fàbrica de Martorell i un màxim de 1.352 treballadors a la planta d’estampació de xapa de Barcelona, segons han informat l’empresa i els sindicats.

Manca de components

La direcció de Seat ha assegurat que s’ha pres la decisió per causes organitzatives i productives pels problemes de subministrament de semiconductors i altres components amb 53 peces amenaçades.

Seat ha hagut d’augmentar la xifra de cotxes fabricats sense acabar fins a 26.000. Ja ocupen un 50% de l’espai disponible a les campes de Martorell, segons han indicat UGT i CCOO a un comunicat. Si seguís aquest ritme, Seat es quedaria a l’octubre sense espai disponible per a continuar emmagatzemant cotxes a l’espera de peces i l’impacte de l’ERTO es multiplicaria.

La direcció de Seat i els sindicats han mostrat les seves discrepàncies sobre la data d’entrada en vigor de l’ERTO. Per això, hi haurà un període de negociació de 15 dies. Després de l’exigència dels sindicats, l’empresa ha acceptat assumir com a aturs tècnics els dies d’aturada durant la setmana vinent.

(Visited 131 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari