Els magistrats conservadors frustren l’intent de renovar el CGPJ

L'òrgan de govern dels jutges ajorna el debat i només aprova un procediment per designar els dos candidats

Carlos Lesmes

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) no ha pactat la designació de dos dels seus membres en el ple extraordinari celebrat aquest dijous, on ha prevalgut la voluntat del sector conservador, que ha aconseguit ajornar la renovació de l’òrgan de govern dels jutges i ha limitat les novetats d’aquesta sessió, com pretenia, a l’acord sobre el procediment de designació dels candidats.

La reunió per a la renovació del CGPJ convocada aquest dijous, després de quatre hores, ha conclòs sense un acord sobre el nomenament, de manera que es complica el compliment del termini legal, que s’exhaureix aquest 13 de setembre.

L’acord sobre les regles del joc per a l’elecció dels magistrats, segons Europa Press, condiciona la convocatòria del ple per a elegir-los a un acord del president, Carlos Lesmes, per iniciativa pròpia o per petició de cinc vocals, i a l’existència de dos candidats, per bé que després que s’oficialitzi la convocatòria es podran proposar altres noms.

Cadascun dels vocals podrà votar fins a dos candidats en cada votació i la designació es produirà quan un aspirant sumi dotze vots, sigui simultàniament o successivament.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari