Arxiven la causa contra 200 manifestants pel tall de Tsunami Democràtic a l’AP-7

El jutge manté oberta la investigació a un dels acusats per un presumpte atemptat contra l'autoritat

    Tall a l'AP-7 convocat per Tsunami Democràtic
    Tall a l'AP-7 convocat per Tsunami Democràtic

    El jutjat d’instrucció número 4 de Figueres (Alt Empordà) ha arxivat aquest dijous la causa per desordres públics contra 200 persones que van participar en els talls de l’AP-7 a l’altura del Pertús, convocats per Tsunami Democràtic el novembre del 2019, arran de la sentència contra els líders del procés independentista.

    En la interlocutòria, el magistrat Antonio Coscia considera que l’acció de protesta no es pot emmarcar en el delicte de desordres públics, i assenyala que “vista la identitat substancial de les conductes atribuïdes als investigats, únicament procedeix el sobreseïment lliure de les presents actuacions per desordres públics“. No obstant això, el jutge sí que continuarà investigant un dels acusats per un presumpte delicte d’atemptat contra l’autoritat.

    Entre les 200 persones que estaven investigades hi ha la diputada d’ERC al Congrés Marta Rosique, però, com en el cas de la resta d’acusats, el magistrat ha decretat que els fets que se li imputen “no són constitutius del delicte de desordres públics ni s’incardinen en cap altre tipus penal”. Rosique ha celebrat la notícia i ha manifestat que els dos centenars d’acusats “han posat fi a un neguit que mai ens haurien d’haver generat”.

    (Visited 126 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari