Un 85% dels catalans abraça el turisme, segons el CEO

Un 7% dels enquestats considera que és una activitat negativa o molt negativa

La turismofòbia no és una tendència generalitzada a Catalunya, segons la darrera enquesta òmnibus del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat (CEO). Un 85% dels catalans consultats en el darrer sondeig considera que el turisme té un impacte positiu. D’aquests, un 64% troba que és positiu i un 21%, molt positiu. En canvi, un 6% dels enquestats etiqueta de negativa aquesta activitat i un 1%, de molt negativa.

L’enquesta òmnibus del CEO, realitzada amb les respostes de 1.200 persones entre el 9 i el 30 de maig, però coneguda aquest dimarts, també reflecteix que els catalans s’inclinen per no abaixar els impostos. Un 53% dels enquestats és d’aquest parer, mentre que un 33% és partidari d’una reducció fiscal..

Aquesta darrera inclinació és majoritària entre els enquestats afins a Vox, Cs i el PP, mentre que els partidaris d’ERC, En Comú Podem i la CUP són els més oposats a abaixar els impostos.

Una altra de les preguntes plantejades pel CEO en aquest sondeig s’interessa pel grau de satisfacció entre els usuaris del transport públic. Els usuaris de metro són els més satisfets (8,6 sobre 10 punts) i els de Rodalies són els més descontents, però aquest servei rep una nota de satisfacció de 7,7 punts. D’altra banda, un 59% afirma que coneix el Corredor Mediterrani i un 50% aposta per desenvolupar-lo.

Pel que fa a la percepció sobre la seguretat, la nota és un 5,8 sobre 10, però arriba a 6,6 punts quan es pregunta per la localitat on l’enquesta resideix. Els Mossos d’Esquadra reben una puntuació de 7.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.