Díaz i Belarra defensen el diàleg després que el comitè de DDHH de l’ONU dictamini a favor de Junqueras

El sector d'UP al govern central rebutja la judicialització i assumeix que es van vulnerar els drets dels dirigents del procés

Yolanda Díaz, vicepresidenta segona i ministra de Treball, al Senat
Yolanda Díaz, vicepresidenta segona i ministra de Treball, al Senat.

La vicepresidenta segona del govern d’Espanya, Yolanda Díaz, i la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, han destacat que l’aposta de l’executiu central és el diàleg, com a reacció al fet que el comitè de Drets Humans de l’ONU hagi emès, aquest dimecres, un dictamen no vinculant que conclou que Espanya va violar els drets polítics d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull y Jordi Turull.

Díaz, això sí, ha reconegut que encara no ha consultat el contingut d’aquest dictamen, que es pronuncia sobre la suspensió de les funcions públiques dels quatre dirigents del procés quan van ser processats per rebel·lió, però h dit que el llegirà “amb moltíssima atenció”.

La vicepresidenta ha assenyalat que l’aposta pels indults i el diàleg és “el camí correcte”. Per la seva part, la ministra Belarra, s’ha alineat amb el parer del comitè quan ha assumit que es van vulnerar drets polítics de Junqueras i els tres exconsellers catalans, i ha dit que el dictamen resulta de la “judicialització” de la política que atribueix al govern de Mariano Rajoy.

(Visited 109 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari