Gairebé 300 municipis catalans amb restriccions d’aigua a causa de la sequera

L'alerta hidrològica implica limitacions en usos agrícoles, industrials i lúdics

  Aixeta sense aigua

  L‘Agència Catalana de l’Aigua ha ampliat fins a 279 els municipis on s’han d’aplicar restriccions d’aigua per l’alerta hidrològica a causa de la sequera, una situació que ja afecta 683.000 habitants, el 9% de la població a Catalunya. L’alerta implica algunes limitacions en l’ús d’aigua, principalment en usos agrícoles, industrials i lúdics.

  La restricció principal és per al rec agrícola (25%), per a usos ramaders (10%), industrials (5%) i usos recreatius que impliquin reg, com ara el golf (30%). Pel que fa als usos urbans, s’ha limitat el reg de zones verdes, que només es podrà fer de nit; es prohibeix omplir fonts ornamentals; i es limita l’ompliment de piscines -a les llars, no es poden omplir les que estiguin buides, només mantenir la recirculació-. En general, les restriccions estableixen un consum màxim de 250 litres per habitant i dia.

  Els darrers municipis que s’han afegit a la llista de zones amb limitacions d’aigua, un total de 129, pertanyen a les anomenades unitats d’explotació de l’Empordà, Banyoles, la Serralada Transversal i Prades-Llaberia. Segons ha explicat l’Agència Catalana de l’Aigua, en aquests municipis les previsions no depenen dels embassaments, sinó que el seu abastament es calcula a partir de la pluviometria i disposen de captacions pròpies com pous, aigua superficial o basses.

  Les altres unitats d’explotació que es mantenen en alerta són l’aqüífer de Carme Capellades, que afecta 15 municipis de l’Anoia i un de l’Alt Penedès; la capçalera del Ter, que afecta 63 municipis; el mig Llobregat, amb restriccions a 34 municipis; i l’Anoia-Gaià amb limitacions a 38 municipis.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  NOTES ESPECIALS

  Notícies més llegides