La UGT denuncia l’incompliment de la voluntarietat per treballar els festius

El sindicat amenaça de sortir de l'acord si els comerços no rectifiquen la seva actitud

Manifestació d'UGT a Barcelona contra els incompliments de l'acord sobre l'horari comercial

Foto: @FeSMC_ugt_cat

Prop d’un centenar de persones convocades per la UGT s’han manifestat aquest dijous al Portal de l’Àngel de Barcelona per denunciar l’incompliment per part de diverses empreses de l’acord per obrir els comerços en festius. El sindicat, l’Ajuntament de Barcelona i la patronal van arribar a un acord la base del qual era la voluntarietat de treballar els festius, però la UGT ha assegurat que diverses empreses, “especialment grans cadenes”, l’estan incomplint.

“És evident que cal contractar personal per obrir els festius d’estiu a Barcelona, és evident que han de ser voluntaris per als treballadors i treballadores i és evident que qui treballi diumenge ha de tenir dret a poder gaudir del dissabte. Això s’està incomplint, i ho volem denunciar”, ha manifestat el secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, que ha assenyalat el consistori com a part responsable en ser el “garant” d’aquest pacte.

“L’Ajuntament, que és qui finalment limitarà els horaris comercials, té l’obligació d’exigir a les empreses del comerç de la ciutat que compleixin l’acord que han signat”, ha comentat Álvarez. El sindicalista ha demanat a la Inspecció de Treball de la Generalitat “que intervingui de manera immediata” i ha advertit que si la situació no canvia, la UGT es desmarcarà de l’acord.

“Si no hi ha una rectificació i els festius són voluntaris, nosaltres ens plantegem la sortida d’aquest acord“, ha afirmat el secretari general del sindicat a Catalunya, Camil Ros. En cas que ho facin, ha avisat, podran sol·licitar a la Generalitat que l’acord, en trencar-se, no tingui efecte, de manera que l’any que ve ja no es podria tornar a obrir els comerços de la capital catalana en festius.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.