El Govern central assegura que té els suports suficients per convalidar el pla d’estalvi energètic

L'executiu espanyol s'obre a tramitar el decret com a projecte de llei per incloure les esmenes dels grups parlamentaris

  La vicepresidenta tercera del Govern central i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera

  Foto: La Moncloa

  La vicepresidenta tercera del Govern central i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha assegurat aquest dimecres que l’executiu compta amb els suports “suficients” per convalidar el decret llei d’estalvi energètic, que es votarà aquest dijous al Congrés. En declaracions a La Sexta, la ministra no ha precisat quins partits votaran a favor, però ha asseverat que tirarà endavant.

  “Es veurà demà, però sí que comptem amb el suport suficient per a convalidar el reial decret llei“, ha manifestat Ribera, que també ha expressat que el Govern central està obert a incloure millores o mesures addicionals al decret. Precisament, aquest dimecres, la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha obert la porta a tramitar el decret com a projecte de llei per tal que els grups parlamentaris puguin introduir canvis un cop el text hagi rebut el vistiplau del Congrés.

  En una entrevista a TVE, Sánchez ha assenyalat que l’executiu central “es caracteritza per la seva disposició al pacte”, i ha afirmat que “no té cap problema” en tramitar el pla d’estalvi energètic com a un projecte de llei per tal que els grups parlamentaris puguin incloure les esmenes que considerin. Mentre que el PP, Ciutadans i Vox ja han anunciat que votaran en contra del decret del Govern central, els socis d’investidura no han aclarit encara quina serà la seva posició.

  (Visited 33 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari