El govern central aprovarà un pla urgent per a l’eficiència i estalvi energètic

El president Sánchez afirma que "entre tots doblegarem la corba de la inflació"

El president del govern central. Pedro Sánchez, ha anunciat que el pròxim dilluns el Consell de Ministres aprovarà un nou pla de mesures urgents per a l’eficiència i l’estalvi energètic. En la conferència que Sánchez ha fet aquest divendres, per cloure el curs polític, ha afirmat que “entre tots doblegarem la corba de la inflació”.

El president ha defensat que aquestes mesures van en la línia de les que estan aprovant altres països europeus i que han estat debatudes amb el sector privat i les forces polítiques del Congrés dels Diputats. Aquestes mesures es faran públiques el pròxim dilluns perquè “tots col·laborem en una tasca que és de tots“. L’objectiu que ha argumentat Sánchez és el de “reduir la nostra factura energètica i, per tant, també, contribuir entre tots a reduir la nostra dependència de l’agressor, en aquest cas de Putin, de Rússia”.

Pedro Sánchez també ha explicat que Espanya portarà una proposta a la Comissió Europea per desvincular el preu del gas del de l’electricitat, i també una altra proposta per intervenir el mercat energètic a través d’un topall al preu de les emissions de diòxid de carboni.

Una altra de les mesures que prendrà el Consell de Ministres del pròxim dilluns serà un Reial decret llei de mesures urgents en matèria d’incendis forestals. Sánchez ha dit que serà “una norma que el que farà serà enfortir les capacitats i la coordinació de totes les administracions en les tasques que tinguin a veure amb la prevenció i l’extinció d’incendis, així com la restauració de les zones afectades per aquests incendis”.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari