L’entorn de Junts llença una campanya de desprestigi contra Pere Aragonès

Li recriminen que el seu pare tingui una nau industrial a Pineda on s’hi ha desmantellat una plantació de marihuana i el vinculen amb una altra que va servir de garatge de furgonetes de la policia espanyola el 2015

Imatges atacant el president de la Generalitat, Pere Aragonès, vinculant-lo amb el tràfic de marihuana

L’entorn de Junts ha llençat una campanya de desprestigi personal contra el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en base a l’operació policial que ha desmantellat una xarxa que produïa marihuana il·legalment en quatre plantacions, una de les quals es trobava a Pineda, en una nau industrial propietat del seu pare, que també es diu Pere Aragonès. La xarxa social de Twitter s’ha omplert de missatges crítics amb el president de la Generalitat arran d’aquest fet. Part d’aquests missatges també han criticat que una nau de Pineda, Can Gallostra, servís com a garatge de les furgonetes dels 350 policies nacionals que es van desplaçar al Maresme, l’octubre del 2015, perquè el país estava a nivell 4 d’alerta antiterrorista, atribuint també la propietat d’aquesta nau també a Pere Aragonès pare. Hi ha missatges que barregen aquestes acusacions amb crítiques a la política d’ERC envers la comunitat musulmana.

El regidor de Cultura, Ensenyament i Esports d’Altafulla, Héctor López Bofill, de Junts per Catalunya, va ser un dels primers en llençar aquesta campanya amb un tuit del 14 d’agost: “Un tema de narcotràfic que no té res a veure amb la persona investigada. Així va començar la persecució contra la MHP @LauraBorras. Veurem, doncs,la dimensió del pacte ERC-PSOE si el deep state tiba (o no) dels fils dels afers tèrbols que afecten a la família del MHP @perearagones”. Hi ha molts missatges que acusen els mitjans de comunicació de tractar de forma diferent el cas del judici a l’ex-presidenta del Parlament Laura Borràs i aquest afer, que afecta la família de Pere Aragonès.

La defensa de Borràs apareix en força piulades. “I ell i la seva “tropa” no tenen vergonya de lo que li han fet i fan a la Laura Borràs , com diu la dita: todo ladrón cree que todos son de su condición”, escriu una usuària de la xarxa. “I després fan fora a una diputada com cal, per una suposada partició de factures, que tan sols ho veuen ells i un jutge capaç de jutjar a un independentista per fer un pet pel carrer. Ni un fiscal hi veu res”, opina un altre. “@govern @parlamentcat …demanareu un pas al costat al presumpte narco @perearagones? Sereu ara també tan voltors i miserables com ho vàreu ser amb @mhp_LauraBorras?.. segur que no, desgraciats!”, pujava el to un tercer. “Aixo no ho diuen al TN. Si fossin de Junts, tots el tertulians atacant. Amb aquest paio tots muts i a la gàbia”, es lamentava un altre.

El catedràtic de Ciència Política Ramon Cotarelo, que s’ha caracteritzat els darrers temps per les seves dures crítiques a ERC, va escriure a Twitter: “Un avi franquista. Un pare que ha fet negocis en paradisos fiscals i es va acollir a l’amnistia de Montoro. Una família que rep milions de l’Estat espanyol i té una nau llogada a narcotraficants i una altra als piolins: és el context familiar de @perearagones”. Pep Térmens, que es presenta com a militant del Consell per la República Catalana, afegeix aquest comentari al tuit de Cotarelo: “El que està clar és que l’avi del president de la Generalitat va ser l’alcalde i cacic franquista de Pineda de Mar!”. Cotarelo va rectificar pel que fa a la nau llogada a piolins de la qual parlava en el primer tuit. “Sembla que la nau amb furgos dels piolins no és dels Aragonès. Ull amb els ‘bulos’”, va escriure en un post posterior.

Entre l’allau de missatges i mems criticant o insultant Aragonès, n’ha aparegut algun denunciant la que consideren una campanya del partit que dirigeixen Laura Borràs i Jordi Turull. Una tuitaire la imputa a “els excitables de Junts” que, segons ella, “han obert la veda amb la marihuana de la nau llogada a Pineda. Us imagineu algú d’ERC dient que la Borràs i els de Junts feien negoci o es drogaven amb la mercaderia de l’amic Isaïes? Aquesta és la diferència. Això és el que trenca ponts”.

No han faltat un bon grapat de fotomuntatges, vídeos i mems de Pere Argonès envoltat de fulles de marihuana. O un vídeo enregistrat pel diari ARA en què es demanava a quatre líders polítics si havien fumat mai marihuana. Tres d’ells –Laura Borràs, Dolors Sabater i Salvador Illa– deien que no. Un deia que sí. Era Pere Aragonès.

(Visited 623 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari