La sequera obliga les empreses d’oci dels pantans a aturar l’activitat

El sector s'uneix per tenir més força i reclamar ajudes a l'administració

    Activitats d'oci al pantà de la Baells (Berguedà)

    Foto: Inadòmit

    La situació d’extrema sequera que es viu arreu d’Espanya està obligant les empreses d’oci que operen en els pantans de la Catalunya Central a aturar (parcialment o totalment) la seva activitat. És el cas de l’embassament de la Baells (Berguedà), de la Llosa del Cavall (Solsonès) i de Sant Ponç (Solsonès), en els quals a la sequera s’hi suma, a més, la reducció del turisme d’interior per la crisi  l’obertura de fronteres segons ha alertat la gerent de l’empresa Tirantmilles, Mariona Martí.

    El pantà de Sant Ponç, explica Martí, ha de mantenir un nivell mínim d’aigua perquè és on els hidroavions carreguen els seus dipòsits, fet que els permet desenvolupar activitats amb relativa normalitat. No obstant això, l’embassament es troba a uns nivells molt més baixos que l’any passat, fet que ha complicat la temporada a Tirantmilles, obligada a estar 10 dies aturades a causa de l’activació del Pla Alfa. “Entenem la mesura, però hi va haver falta de comunicació”, assenyala Martí.

    A la Llosa del Cavall, l’empresa Kayak K.1 s’ha vist obligada a aturar totes les activitats programades i a acomiadar quatre treballadors per la manca de feina. El seu propietari, Artur Beiroa, assenyala que no tenen “possibilitats de fer EROS” i, en aquest sentit, lamenta la manca d’ajuts del Govern: “Som un sector petit, a cada pantà hi ha una o màxim dues empreses i no tenim força perquè ens escoltin”. Com en el cas de Kayak K.1, l’empresa Indòmit, al pantà de la Baells, tampoc ha pogut oferir activitats a causa del baix nivell d’aigua.

    La situació que viu el sector ha dut les diverses empreses a unir-se per reclamar ajuts a l’administració. En aquest sentit, el responsable d’Indòmit, Albert Palau, ha reclamat que s’articulin ajudes al sector a través de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT). Tenint en compte que la situació de sequera anirà a més, el sector vol tenir més força perquè se’ls escolti. “Dubtem una mica de la gestió que es fa de l’aigua. Els embassaments hi són per assegurar l’aigua tot l’any, però llavors et trobes en situacions com l’actual i això et fa pensar en l’ús que es fa de l’aigua a nivell general”, manifesta Martí en declaracions a l’ACN.

    (Visited 122 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari