El Govern central rebutja modificar o ajornar les mesures d’estalvi energètic

Catalunya demana endarrerir l'entrada en vigor del decret però Ribera afirma que "no és viable"

  La vicepresidenta tercera del Govern espanyol i ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera

  La reunió que el Govern central i les autonomies han mantingut aquest dilluns per tractar les discrepàncies sobre les mesures d’estalvi energètic aprovades per l’executiu de Pedro Sánchez ha acabat sense la incorporació de les demandes de les comunitats al decret. La vicepresidenta tercera del Govern espanyol i ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha assegurat en la roda de premsa posterior a la trobada que la normativa no es modificarà en cap sentit i que entrarà en vigor aquest dimecres, tal com estava previst.

  Durant la reunió les comunitats governades pel PP (Andalusia, Castella i Lleó, Madrid, Galícia i Múrcia) han reclamat la retirada de les mesures d’estalvi energètic que contempla el decret, i Catalunya ha demanat més temps per a aplicar-lo. Ribera, però, ha respost al PP que el Govern central no farà marxa enrere, i ha indicat a l’executiu català que ajornar l’entrada en vigor del decret “no és viable” perquè implicaria aprovar un de nou.

  El Govern espanyol també ha rebut crítiques per haver aprovat les mesures vía decret llei, sense arribar a un consens amb les comunitats autònomes. Ribera s’ha defensat de les acusacions assegurant que s’ha “procurat comunicar des del primer moment la transcendència de la situació” i ha aclarit que “vam tenir reunions amb diferents sectors, amb els diferents grups parlamentaris, amb les autonomies i amb la Federació Espanyola de Municipis”.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides