Barcelona avança el tancament de restaurants i terrasses a Ciutat Vella

La mesura busca reduir el soroll que afecta els veïns a Joaquín Costa, plaça dels Àngels, Escudellers i George Orwell

Ciutat Vella

Ciutat Vella avança l’horari de tancament de restaurants, terrasses i supermercats per reduir el soroll nocturn als quatre punts més conflictius durant la nit: els carrers de Joaquín Costa i dels Escudellers i les places dels Àngels i de George Orwell. La mesura afectarà 53 locals de restauració, 90 establiments de venda d’alimentació i 13 terrasses, segons les dades municipals.

D’aquesta manera, el districte vol reduir la contaminació acústica en aquestes zones, una lluita que es reforçarà amb plans d’inspecció específics i amb més presència de la Guàrdia Urbana.

En concret, la restauració haurà de tancar a les 2 h (l’horari actual acaba a les 3 h), mentre que els establiments de venda alimentària hauran d’abaixar la persiana a les 22 h. Pel que fa a les terrasses, s’hauran de recollir com a màxim a les 23 h durant tota la setmana, de dilluns a diumenge. A més, es limitaran els concerts i esdeveniments en aquests carrers i s’hi restringiran activitats noves.

Segons les dades municipals, se’n beneficiaran 13.000 veïns: 8.500 a la zona de Joaquín Costa i la plaça dels Àngels i 4.500 a plaça George Orwell i Escudellers.

En el cas de les terrasses, l’Ajuntament ha previst més restriccions, a banda de l’horari. Es limitarà el nombre de mòduls permesos a cada establiment i es prohibirà unir taules. A cada una hi podrà haver com a màxim quatre persones o bé un nucli familiar. D’aquesta manera, es volen ubicar els grups grans a l’interior dels locals. A més, taules i cadires de les terrasses hauran de tenir taps de plàstic per reduir-ne el soroll i les cadenes amb què es lliguen durant la nit també hauran d’estar plastificades.

El consistori preveu que les mesures entrin en vigor un cop s’hagin fet tots els tràmits administratius necessaris, un període en què els locals podran presentar al·legacions i que es preveu que s’allargui durant més d’un mes. D’aquesta manera, Ciutat Vella emprèn un camí semblant al del carrer d’Enric Granados, on les terrasses també hauran de tancar una hora abans.

Més enllà dels quatre espais on ara es limita l’activitat, l’Ajuntament ha avançat que es prendran més mesures en altres punts de Ciutat Vella. En concret, en dos carrers en què també s’han detectat nivells sonors alts: Allada-Vermell i Almirall Churruca.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.