747 contagis de verola del mico a Barcelona en dos mesos

El 98% dels casos s'ha contagiat per contacte sexual

Tests de verola del mico
Tests de verola del mico.

747 persones s’han infectat amb la verola del mico a Barcelona des de maig, segons l’Agència de Salut Pública de la capital catalana (ASPB). La majoria han estat homes de 38 anys de mitjana i contagiats per contacte sexual.

Entre el 19 de maig i el 24 de juliol s’han notificat al servei d’epidemiologia de la ASPB 1.040 casos sospitosos de verola del mico, dels quals finalment s’han confirmat 747. En l’actualitat s’estan investigant 246 casos probables més.

La majoria dels 747 contagis són homes d’entre 20 i 88 anys. El 98% dels casos ha contret la malaltia per contacte sexual. No obstant això, pot transmetre’s per altres vies, com les secrecions respiratòries i ferides a la pell, segons ha explicat María de la Mar Tomás, microbiòloga de l’hospital de la Corunya i portaveu de la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SEIMC).

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.