747 contagis de verola del mico a Barcelona en dos mesos

El 98% dels casos s'ha contagiat per contacte sexual

Tests de verola del mico
Tests de verola del mico

747 persones s’han infectat amb la verola del mico a Barcelona des de maig, segons l’Agència de Salut Pública de la capital catalana (ASPB). La majoria han estat homes de 38 anys de mitjana i contagiats per contacte sexual.

Entre el 19 de maig i el 24 de juliol s’han notificat al servei d’epidemiologia de la ASPB 1.040 casos sospitosos de verola del mico, dels quals finalment s’han confirmat 747. En l’actualitat s’estan investigant 246 casos probables més.

La majoria dels 747 contagis són homes d’entre 20 i 88 anys. El 98% dels casos ha contret la malaltia per contacte sexual. No obstant això, pot transmetre’s per altres vies, com les secrecions respiratòries i ferides a la pell, segons ha explicat María de la Mar Tomás, microbiòloga de l’hospital de la Corunya i portaveu de la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SEIMC).

(Visited 121 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari