La verola del mico no és una MTS ni es transmet només entre homes

Els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC) han assegurat que “qualsevol persona pot contagiar la verola del mico mitjançant del contacte amb fluids corporals, nafres de verola del mico i articles compartits”

Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes d'Emergències Sanitàries (Ministeri de Sanitat)
Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes d'Emergències Sanitàries (Ministeri de Sanitat).

No és una MTS ni es transmet només entre homes. El Centre de Coordinació de Alertes d’Emergències Sanitàries (CCAES), que dirigeix Fernando Simón, ha admès ahir, divendres 21 de maig, que un elevat percentatge dels casos de verola del mico detectats a Espanya són homes que han tingut relacions en contextos sexuals de risc, però ha aclarit que també es pot transmetre a altres grups poblacionals.

Els experts han advertit que el virus no circula solament per via sexual i entre homes i que no s’ha de baixar la guàrdia. “No és una malaltia de transmissió sexual, com la sida i la gonorrea, perquè pot transmetre’s per un altre tipus de vies, com les secrecions respiratòries i per ferides a la pell”, ha matisat María de la Mar Tomás, microbiòloga de l’hospital de la Corunya i portaveu de la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SEIMC).

Els científics han desmentit la idea que podria estigmatitzar al col·lectiu LGTBI i han explicat els possibles motius del major contagi a relacions homosexuals. “El fet que diversos dels casos siguin entre homes que tenen relacions sexuals amb homes no implica que sigui una malaltia de transmissió sexual com a tal. Les relacions sexuals impliquen contacte estret i al sexe anal són més probables les lesions a la pell i les mucoses, la qual cosa pot afavorir el contagi”, ha destacat Mar Faraco, presidenta de l’Associació de Metges de Sanitat Exterior (AMSE), en declaracions a Science Media Centre.

Els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC) han assegurat que “qualsevol persona, independentment de la seva orientació sexual, pot contagiar la verola del mico mitjançant el contacte amb fluids corporals, nafres de verola del mico i articles compartits (com roba i roba de llit) que hagin estat contaminats d’una persona amb la infecció”. Han recordat que “el virus també pot propagar-se entre les persones mitjançant les gotetes respiratòries, normalment a un entorn pròxim, com la mateixa llar o un àmbit sanitari”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.