Stop JJOO critica que el Govern d’Aragonès presenti la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern

La plataforma denuncia que el projecte només respon als interessos de lobbies i patronals i només serveix per a malgastar recursos públics

Estació d'esquí Masella
Estació d'esquí Masella.

La plataforma Stop JJOO ha denunciat que la Generalitat hagi anunciat que presentarà una candidatura en solitari dels Jocs Olímpics d’hivern del 2030 o el 2034. Ha lamentat “l’obstinació del Govern d’ERC i Junts per Catalunya a un projecte que sols respon als interessos de lobbies i patronals, que condemna a seguir depenent d’un model esgotat i injust a la gent del Pirineu i que només és una menjadora de recursos públics”.

La plataforma ha assenyalat que “davant la greu situació d’emergència social, econòmica i climàtica que viu el Pirineu, i que aquests dies està patint una greu sequera i un elevat risc d’incendi forestal, és urgent obrir un nou cicle en la direcció contrària per fer territoris resilients i dotar-los dels serveis perquè la gent del Pirineu pugui viure amb els mateixos drets que la gent de qualsevol altre indret del país”.

Reactivar la consulta

S’ha suspès la consulta que havia estat convocada per al 24 de juliol on s’hauria preguntat als ciutadans de les comarques afectades si estaven d’acord amb el projecte. L’organització ha exigit a la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, que convoqui novament la consulta i que es paralitzin els tràmits de la candidatura fins que els veïns del Pirineu puguin decidir.

La plataforma ha celebrat que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya hagi iniciat actuacions per determinar si s’ajusta al marc normatiu la difusió de l’anunci publicitari a la CCMA i a diverses publicacions en paper. Stop JJOO havia presentat una denúncia al mateix Consell, al Síndic de Greuges de Catalunya i a l’Oficina Antifrau.

Vilagrà assenyala al COE

Preguntada per la consulta ciutadana sobre la candidatura, Vilagrà va dir el dijous 28 que està “congelada” fins que sigui validada pel Comitè Olímpic Espanyol (COE). Ha defensat que és “una candidatura sòlida, robusta, preparada” i “un projecte de país”.

La consellera de la Presidència també ha remarcat que la candidatura Pirineus-Barcelona és “un projecte liderat per aquests dos territoris importantíssims: una ciutat que és la marca més important que tenim a Catalunya i un Pirineu que vol mostrar-se al món”.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari