L’Ajuntament de Girona expulsa a deu famílies de cases d’emergència habitacional

La regidora de Serveis Socials, Núria Pi (Junts), ha assegurat que no els poden “mantenir” durant més temps, perquè deixarien de “poder ajudar a molta gent que també ho necessita”

Núria Pi (Junts), regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de Girona (Twitter)
Núria Pi (Junts), regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de Girona (Twitter).

Deu famílies, moltes amb nens, estaven allotjats per Serveis Socials de l’Ajuntament de Girona i han rebut la mateixa trucada dels seus assistents socials. El dia 1 d’agost han de buscar-se un lloc per anar a dormir. Ara viuen a l’hostal de Sant Julià, a l’alberg d’estudiants del carrer Ciutadans i a apartaments prop del CAP Güell.

“Em van fer firmar uns papers i em van dir que no em preocupés, que em buscarien un pis de lloguer social que pogués pagar. Però ara m’han trucat per dir-me que l’1 d’agost ja no podríem continuar vivint a l’hostal i ja està, sense oferir-me res més. On volen que vagi jo amb els meus fills? Al carrer?”, ha assenyalat Mohamed Konté en declaracions al Diari de Girona.

Núria Pi (Junts), regidora de Serveis Socials, ha assegurat que és imprescindible que els allotjaments destinats a l’emergència habitacional, com el de les famílies afectades, siguin “rotatius i per estades curtes”. “Algunes fa molts mesos que estant a aquests habitatges i no els hi podem mantenir, perquè si ho fem deixem de poder a ajudar a molta gent que també ho necessita”, ha expressat Pi.

La regidora d’Habitatge de Girona, Annabel Moya (ERC), ha donat explicacions: “Som conscients de la gravetat de situació en tot moment, i hem assumit la responsabilitat de buscar solucions”. “Prova d’aquest compromís per buscar solucions són el prop d’1 milió d’euros que destinem a emergència habitacional aquest 2022, quan fa uns anys era de 200.000 euros”, ha indicat.

(Visited 213 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari