La Mesa envia el cas Dalmases a la comissió de l’estatut del diputat

El Parlament examinarà si el diputat de Junts va vulnerar el codi de conducta en esbroncar una periodista del 'FAQs'

Francesc de Dalmases
Francesc de Dalmases

La Mesa del Parlament de Catalunya ha derivat a la comissió de l’estatut del diputat l’estudi de l’incident protagonitzat el passat 9 de juliol a TV3 pel diputat de Junts Francesc de Dalmases, a qui el director del programa de TV3 Preguntes freqüents, Pere Mas, atribueix coaccions contra una periodista.

Aquesta comissió, que presideix el diputat de Junts Jaume Alonso-Cuevillas, analitzarà si De Dalmases va incomplir el codi de conducta i pot emetre un informe o una proposta a partir del qual la Mesa podria reprovar públicament De Dalmases o multar-lo.

L’estudi del cas s’inicia a proposta dels grups parlamentaruis d’ERC, En Comú Podem i la CUP. Després que EL TRIANGLE, Nació Digital i eldiario.es difoguesin detalls del seu comportament amb la periodista del Preguntes freqüents, corroborats per Pere Mas, De Dalmases va decidir apartar-se temporalment del càrrec de portaveu de Junts a la comissió parlamentària de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

(Visited 75 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari