Desarticulen una xarxa de trànsit de residus entre França i Espanya

Des de mitjan del 2020, els autors van aconseguir guanys milionaris per introduir a Espanya més de 30.000 tones de residu impropi de manera il·lícita

Dipòsit de residus a Catalunya (cossos policials)
Dipòsit de residus a Catalunya (cossos policials).

Guàrdia Civil, Gendarmeria Francesa, Policia Nacional, Mossos d’Esquadra i Agents Rurals de Girona han desarticulat una xarxa de trànsit de residus que procedien de França i que eren dipositats il·legalment a Girona, Barcelona i Lleida. Han detingut a nou persones i s’està investigant a 10 més. Els caps de l’Operació Dechet han ingressat a presons franceses.

El Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Comandància de la Guàrdia Civil de Girona i el Cos d’Agents Rurals van alertar dels fets al gener del 2021. Es van adonar que a un abocador es dipositaven residus procedents de França amb irregularitats, segons han informat els cossos policials a un comunicat conjunt.

Guanys milionaris

Les deixalles s’enviaven des d’una planta de reciclatge de la zona de Nimes i eren declarades com a procedents “de la construcció i demolició”, però eren residus “impropis”. Des de mitjan del 2020, els autors van aconseguir guanys milionaris per introduir a Espanya més de 30.000 tones de residu impropi de manera il·lícita.

Eren plàstics, papers i cartons barrejats que s’unien amb material rocós de l’abocador gironí. Així es dissimulava la seva composició real i s’enterraven per ocultar la falta de gestió, la qual provoca un greu mal al medi ambient.

Els residus s’enviaven a quatre destins: dos a Girona, un a Lleida i un altre a Barcelona, segons ha comprovat la Guàrdia Civil a les més de 30 inspeccions realitzades. La majoria va ser enterrada als dos abocadors clausurats per ordre judicial a la província de Girona.

(Visited 125 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari