Desarticulen una xarxa de trànsit de residus entre França i Espanya

Des de mitjan del 2020, els autors van aconseguir guanys milionaris per introduir a Espanya més de 30.000 tones de residu impropi de manera il·lícita

Dipòsit de residus a Catalunya (cossos policials)
Dipòsit de residus a Catalunya (cossos policials).

Guàrdia Civil, Gendarmeria Francesa, Policia Nacional, Mossos d’Esquadra i Agents Rurals de Girona han desarticulat una xarxa de trànsit de residus que procedien de França i que eren dipositats il·legalment a Girona, Barcelona i Lleida. Han detingut a nou persones i s’està investigant a 10 més. Els caps de l’Operació Dechet han ingressat a presons franceses.

El Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Comandància de la Guàrdia Civil de Girona i el Cos d’Agents Rurals van alertar dels fets al gener del 2021. Es van adonar que a un abocador es dipositaven residus procedents de França amb irregularitats, segons han informat els cossos policials a un comunicat conjunt.

Guanys milionaris

Les deixalles s’enviaven des d’una planta de reciclatge de la zona de Nimes i eren declarades com a procedents “de la construcció i demolició”, però eren residus “impropis”. Des de mitjan del 2020, els autors van aconseguir guanys milionaris per introduir a Espanya més de 30.000 tones de residu impropi de manera il·lícita.

Eren plàstics, papers i cartons barrejats que s’unien amb material rocós de l’abocador gironí. Així es dissimulava la seva composició real i s’enterraven per ocultar la falta de gestió, la qual provoca un greu mal al medi ambient.

Els residus s’enviaven a quatre destins: dos a Girona, un a Lleida i un altre a Barcelona, segons ha comprovat la Guàrdia Civil a les més de 30 inspeccions realitzades. La majoria va ser enterrada als dos abocadors clausurats per ordre judicial a la província de Girona.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.