ERC també demana un informe al Parlament pel cas De Dalmases

Els republicans s'apunten a la petició feta pels comuns que la Mesa faci un informe sobre el diputat de Junts

Francesc de Dalmases, a la comssió de control de la CCMA del 2 de juliol

ERC s’ha sumat a la petició feta pel grup dels comuns al Parlament de Catalunya, per la qual demanen a la Mesa de la cambra que encarregui un informe sobre el comportament agressiu que hauria tingut el diputat de JxCat Francesc de Dalmases contra una periodista de TV3 quan es va queixar per una entrevista que la televisió pública catalana feia a la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

Els republicans volen, com ja van demanar els comuns, que el màxim òrgan de govern del Parlament determini si De Dalmases va incomplir el codi de conducta que s’aplica a tots els diputats catalans. En un comunicat, ERC afirma que “el grup parlamentari d’ERC entén que els fets exposats podrien ser constitutius d’una infracció dels articles 7 i 8 del codi de conducta”. Els punts esmentats pels republicans fan referència a l’exemplaritat dels diputats i les relacions amb els mitjans de comunicació.

Arran de l’episodi amb la periodista del programa Preguntes freqüents (FAQs) de TV3, altres periodistes han acusat el diputat de Junts de tenir actituds agressives i ofensives amb els professionals de la comunicació que no responen als interessos polítics del seu partit. Algunes de les queixes han arribat de periodistes que treballen a Catalunya Ràdio, l’Agència Catalana de Notícies o Onda Cero.

Quan es van donar a conèixer els fets de De Dalmases, que també és vicepresident de JxCat, amb la periodista de TV3, la CUP va reclamar directament la dimissió del diputat, mentre que el PSC ha anunciat que portarà el cas a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) del Parlament de Catalunya.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.