De Dalmases demana a Junts que li obri un expedient informatiu per defensar-se

El vicepresident del partit renuncia temporalment a ser-ne portaveu a la comissió parlamentària de control a la CCMA

Francesc de Dalmases
Francesc de Dalmases

El diputat i vicepresident de Junts Francesc de Dalmases ha demanat aquest dimecres a l’executiva del partit que li obri un expedient informatiu per defensar-se de les acusacions d’haver intimidat una periodista del programa Preguntes freqüents (TV3), el passat 9 de juliol.

De Dalmases ha negat que intimidés la periodista durant aquell incident -revelat per EL TRIANGLE, Nació Digital i Eldiario.es, i confirmat pel director del programa, Pere Mas-, i ha considerat “clarament lesives per a la seva reputació” les acusacions que rep en aquest sentit.

Segons ha informat Junts en un comunicat, el diputat ha demanat també deixar de ser temporalment el portaveu de la formació a la comissió parlamentària de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

La direcció del partit votarà l’aprovació de l’expedient sol·licitat per De Dalmases en la seva pròxima reunió i el grup parlamentari designarà un portaveu provisional que substituirà De Dalmases a la comissió de la CCMA.

No obstant això, el dirigent de Junts en continuarà formant part i assistirà a la sessió del pròxim 29 de juliol, durant la qual els altres grups parlamentaris tenen previst abordar l’incident que va protagonitzar, mostrant-se molest per com s’havia desenvolupat una entrevista a la presidenta de Junts i del Parlament de Catalunya, Laura Borràs.

Aquest mateix dimecres, ERC, soci de govern de Junts, s’ha sumat a la petició d’En Comú Podem perquè el Parlament encarregui un informe sobre el comportament de De Dalmases amb la periodista de Preguntes freqüents.

Paral·lelament, el govern de la Generalitat, per boca de la portaveu Patrícia Plaja, ha defensat aquest dimarts investigar fins a les darreres conseqüències els fets, i la directora de la CCMA, Rosa Romà, ha anunciat que TV3 obrirà una investigació interna.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.