El TSJC denega el 25% a una escola per primer cop gràcies a la nova llei

El tribunal diu al denunciant que hi ha una norma catalana en vigor que impedeix aplicar percentatges en educació

Escola

El TSJC ha denegat les mesures cautelars que demanava una família perquè s’apliqués el 25% de castellà a una classe d’una escola de Barcelona. Així, per primer cop el tribunal al·lega que no pot decretar aquestes mesures perquè hi ha una nova normativa aprovada per la Generalitat que ho impedeix. Ara, les parts poden presentar al·legacions.

El decret llei que va tirar endavant el govern a principis de juny per contrarestar una sentència del TSJC que obligava a fer un 25% de castellà a totes les escoles i instituts de Catalunya remarca que no hi pot haver percentatges en l’aprenentatge de les llengües.

Un mes després, el Tribunal Superior ja va admetre que la llei impossibilitava el compliment de la seva sentència i va anunciar que, davant dels dubtes que tenia sobre la seva constitucionalitat, portaria tant la llei com el decret llei al Tribunal Constitucional.

Mentrestant, però, i a l’espera de saber si són constitucionals o no, els tràmits per executar la sentència estan suspesos.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari