Barcelona elevarà les sancions per beure al carrer fins als 600 euros

L'Ajuntament donarà ordres a la policia perquè apliqui la sanció més elevada si afecta "greument" la convivència

L’Ajuntament de Barcelona vol endurir l’import de les sancions per beure alcohol al carrer i aplicarà la multa més elevada, de 600 euros, en aquells casos en què aquest consum afecti “greument la convivència”. Segons ha explicat el regidor de Sant Martí, David Escudé, aquest canvi s’aplicarà tan bon punt el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, doni l’ordre oportuna. “Espero que sigui imminent”, ha anunciat.

L’Ordenança de civisme preveu multes d’entre 100 i 600 euros per consumir alcohol a la via pública. La sanció més alta, que rarament s’imposa, està reservada als casos de “consum de begudes alcohòliques en llocs, vies, establiments o transports públics quan pertorbin greument la tranquil·litat ciutadana”. Ara, però, amb la reobertura dels locals d’oci nocturn després de les restriccions de la pandèmia, “la normativa s’ha vist clarament superada”.

Diversos punts de Barcelona tenen problemes recurrents de botellots, soroll i incivisme, com l’anomenat “triangle golfo”, on l’alcaldessa Ada Colau ja va anunciar aquest dijous als veïns aquest canvi en les sancions. El consistori considera justificat aplicar ara la sanció més dura de l’ordenança perquè s’acabin els problemes que viuen els veïns.

El mateix tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, també ha confirmat aquesta revisió de les sancions per “fer més dissuasius determinats comportaments”, en referència a les botellots. “Ho treballarem les properes setmanes”, ha anunciat. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, va anar més enllà fa unes setmanes i va proposar endurir l’Ordenança de civisme perquè les sancions per beure alcohol a la via pública arribessin fins als 1.000 euros.

(Visited 122 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari