Junts torna a rebutjar la taula de diàleg i reclama una “negociació real”

Sánchez replica a Nogueras que canviï posicions “extremistes” pel pragmatisme

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras
La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha reiterat aquest dimecres el rebuig de Junts a participar en la taula de diàleg entre els governs d’Espanya i de la Generalitat de Catalunya, ara en resposta a la invitació del president Pedro Sánchez.

Nogueras ha assegurat que només acceptaran participar en “un procés de negociació real” i ha descartat que Junts faci de “socorrista” de la taula de diàleg, una fórmula defensada pel PSOE, el PSC, Podemos, els comuns i ERC.

D’altra banda, ha dirigit un retret a ERC quan ha manifestat que el fet d’afavorir l’estabilitat del govern central “ens ha anat allunyat a poc a poc de la independència”, i que “amb vostès, Catalunya sempre perd”.

A dos dies de retrobar-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el president Sánchez ha replicat a Nogueras que abandoni “posicions maximalistes” i “extremes” per posicions “molt més pragmàtiques per resoldre aquest conflicte”.

Sánchez, que ha insistit a convidar Junts a la taula, ha defensat que el diàleg està donant fruits, i li ha retret una “estratègia equivocada” de “situar-se d’esquena a la ciutadania de Catalunya”.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari