Sánchez anuncia un nou impost per a les grans empreses energètiques i els bancs

El president afirma que amb aquests impostos es recaptaran 3.500 milions d'euros l'any

El president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que posarà en marxa “un impost sobre els beneficis extraordinaris de les grans empreses energètiques“, i que amb aquest nou impost es “recaptarà 2.000 milions d’euros l’any durant els pròxims dos anys“. Sánchez ha fet aquest anunci en la seva intervenció en la primera sessió del debat de l’estat de la Nació que s’està fent al Congrés dels Diputats.

El president del govern també ha anunciat que el seu executiu “aprovarà un impost excepcional i temporal a les grans entitats financeres que ja s’estan començant a beneficiar de les pujades de tipus d’interès”, i que “aquest impost tindrà una durada de dos anys i s’estima que podrem recaptar entorn de 1.500 milions d’euros a l’any”. Per a Sánchez “es parla sovint dels beneficis caiguts del cel, però en realitat surten de la butxaca dels consumidors que paguen els rebuts”.

Pedro Sánchez ha demanat “a les grans empreses que qualsevol benefici de qualsevol benefici suplementari derivat d’aquesta situació reverteixi en els treballadors”. El president del govern ha afirmat que “és el moment de demostrar que treballen per crear valor als seus accionistes i a la societat”. Per Sánchez, el seu govern “no farà com el Partit Popular: serem forts amb els forts i governarem per a la majoria social d’Espanya”.

Dins del paquet de mesures econòmiques que Pedro Sánchez ha anunciat al Congrés que el seu executiu treballarà en sis mesures” i que “continuarà donant suport a Ucraïna per la via diplomàtica, protegirem els nostres ciutadans, empreses i indústria”.

El president Sánchez ha concretat que el reial decret llei que es validarà “fa costat a les classes obreres; estimem al fet que contindran la inflació del 3,5%”, i que “perllongarem la bonificació del gas, limitarem la pujada del lloguer, descomptarem l’IVA del 21%, elevar les pensions no contributives, prorrogar les ajudes als sectors econòmics més afectats per la situació com és el transport, el sector agrari o pesquer”.

Sánchez també assegura que “ja estem donant suport al transport públic, aplicant un descompte del 50% als trens, i avui anuncio que el govern bonificarà el 100% dels abonaments de diversos viatges de serveis públics operats per Renfe, seran gratuïts des de l’1 de setembre fins al 31 de desembre”.

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari