Un centenar de veïns de Sant Andreu protesten contra el “menyspreu” de l’Ajuntament de Barcelona

Diverses entitats demanen al consistori més transparència i diàleg amb els col·lectius

    Manifestació d'entitats veïnals de Sant Andreu

    Foto: @AvMaquinistaM

    Cinc entitats veïnals de Sant Andreu (Barcelona) s’han manifestat aquest dijous al vespre a les portes de la seu del districte, a la plaça Orfila, per protestar contra el “menyspreu” i la manca de diàleg que consideren que té el govern de l’Ajuntament de Barcelona amb els col·lectius. Els convocants han aconseguit reunir un centenar de persones que han reclamat més transparència al govern municipal i al districte mentre a l’interior de l’edifici se celebrava el Consell Plenari.

    L’associació veïnal Maquinista-Mercedes ha criticat l’opacitat de l’Ajuntament en relació amb els acords econòmics assolits amb la propietat del solar de l’antiga fàbrica Mercedes-Benz, i ha reclamat al consistori que expliqui d’una vegada quina necessitat hi ha de construir “1.450 habitatges a la Mercedes, 812 a la Maquinista i 1.100 a Colorants”. L’entitat assegura que el projecte previst per a l’antiga fàbrica contribuirà encara més a la massificació de la zona, que pràcticament no disposa d’equipaments, i reclama que es rebaixin les alçades dels nous edificis i es facin menys habitatges.

    La plataforma Fans del Porta a Porta, crítica amb aquest sistema de recollida de brossa, ha assegurat que el funcionament del servei és “defectuós” i ha expressat el malestar dels veïns per la brutícia que comporta. Per la seva banda, l’associació d’avis del barri del Bon Pastor ha reclamat al districte que posi en marxa nous trajectes urbans d’autobús per a la gent gran i que sigui més transparent pel que fa a l’assignació de pisos sobrants per als residents.

    La mancomunitat de veïns del Palomar, també present en la protesta, ha demanat el tancament de la cooperativa TEB argumentant que la seva reconversió en una fàbrica està generant greuges als veïns a causa del soroll, la brutícia i l’elevada circulació de camions per la zona. En un manifest al qual també s’han adherit els veïns de Baró de Viver, les entitats han demanat al consistori que actuï “de forma honesta i transparent” i que treballi pel “bé dels veïns”.

    (Visited 128 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    1 comentari a “Un centenar de veïns de Sant Andreu protesten contra el “menyspreu” de l’Ajuntament de Barcelona”

    1. Adelante vecinos, pero los obreros de la Maquinista Terrestre y Maritima y los de la CISPALSA o Mercedes BENZ, eran más efectivos en sus luchas, y eso que estaban en pleno franquismo.
      Debeis de aprender un poquito a ser más eficaces y efectivos
      NO COMMENT

      Respon

    Feu un comentari