Junts guanya el plet al PDeCAT i es queda finalment el nom del partit

El jutjat diu que els postconvergents no tenen legitimitat per impugnar acords interns dels juntaires

La presidenta de Junts, Laura Borràs, i el secretari general, Jordi Turull
La presidenta de Junts, Laura Borràs, i el secretari general, Jordi Turull.

El Jutjat de Primera Instància número 3 de Barcelona ha desestimat la demanda interposada pel PDECat, partit hereu de Convergència, contra Junts i membres del partit en la qual s’impugnava l’assemblea que va canviar els càrrecs de la direcció d’aquesta última formació, fundada per Carles Puigdemont, abans de la ruptura entre les dues organitzacions i que va derivar en una disputa per les sigles.

La jutge considera que PDECat i Junts són dos partits diferents i que el primer no està legitimitat per ficar-se en els moviments del segon. De fet, la sentència diu que la demanda del PDECat “es formula en substitució dels seus principals afectats”, que haurien estat l’exsecretari i l’extresorera de Junts.

Així, la jutgessa diu que no ha quedat acreditat “quina repercussió certa” tenen els acords de Junts impugnats pel PDECat en l’esfera jurídica dels exconvergents.

Durant el judici, la defensa del PDECat va retreure a Junts haver-se saltat les normes durant l’assemblea per quedar-se amb la marca. Des del partit de Puigdemont es va relativitzar aquella assemblea i es va dir que s’havia fet de manera telemàtica per culpa de la pandèmia.

(Visited 127 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Junts guanya el plet al PDeCAT i es queda finalment el nom del partit”

Feu un comentari