La PAH ‘visita’ una oficina del BBVA per reclamar el compliment de la llei antidesnonaments

La plataforma afirma que el banc dilata "eternament" les peticions de lloguer social de famílies vulnerables

  La PAH ocupa una oficina del BBVA

  Foto: @PAH_BCN

  La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Barcelona ha ocupat aquest dimecres l’oficina del BBVA del Passeig de Gràcia per reclamar al banc que compleixi la llei catalana antidesonaments i ofereixi lloguers socials a les famílies vulnerables. Segons ha informat la plataforma, l’entitat bancària s’ha negat a negociar, els ha tancat a l’oficina mentre arribaven els Mossos d’Esquadra i ha amenaçat de denunciar-los. La plataforma ha exigit negociar amb un “interlocutor vàlid” i, finalment, malgrat les amenaces inicials, han aconseguit aquest contacte i el compromís del banc de negociar lloguers socials.

  La normativa aprovada pel Parlament de Catalunya obliga els grans tenidors a oferir lloguers socials a les persones vulnerables, però la PAH assegura que l’entitat bancària fa mesos que no escolta les peticions de les famílies en situació de vulnerabilitat “esperant que el Tribunal Constitucional tombi la llei“. Segons la PAH, hi ha moltes famílies que van signar hipoteques amb el BBVA i que, “quan va arribar la crisi, van veure’s obligades a fer dació en pagament i quedar-se amb un lloguer social. Mentrestant, el banc va vendre els seus pisos al fons voltor Cerberus i ara aquest vol fer-los fora de casa seva”.

  La plataforma destaca que el banc té accions en aquesta companyia, i assenyala que “té la responsabilitat, com a gran tenidor, d’obligar aquests fons a atorgar el lloguer social a aquestes famílies”. No obstant això, la PAH assegura en un comunicat que l’entitat bancària “ha deixat desemparades moltes famílies amb qui va signar acords en el seu moment”, i denuncia que “bancs i fons voltor es neguen a acceptar la documentació o dilaten processos eternament“, exasperant les persones que necessiten accedir a un lloguer social per la seva situació de vulnerabilitat.

  (Visited 57 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  1 comentari a “La PAH ‘visita’ una oficina del BBVA per reclamar el compliment de la llei antidesnonaments”

  1. Menudo Director del BBVA más idiota.
   Y no aprovecho, para que abriesen una libreta en su sucursal, esas personas
   Lo van a despedir, por poco efectivo y nada profesional bancario.
   La oferta podria haber sido, abres una cartilla y te regalo una silla, asi todos descansados
   NO COMMENT

   Respon

  Feu un comentari