El Parlament manté el vot delegat de Puig malgrat que el Constitucional va anul·lar-lo

La Mesa, on s'imposa la majoria independentista, es torna a reunir després de la sessió de control

Sessió de control al govern del dimecres, 6 de juliol
Sessió de control al govern del dimecres, 6 de juliol

El Parlament de Catalunya ha mantingut aquest dimecres el vot delegat de l’exconseller i diputat de Junts Lluís Puig, malgrat que el Tribunal Constitucional va anul·lar la delegació del vot que va acordar la Mesa de la cambra catalana el març del 2021.

La decisió, adoptada per la majoria independentista de la Mesa, s’ha conegut cap a les 9 hores, a l’inici del ple, quan el portaveu de Vox, Joan Garriga, ha demanat la paraula per saber si finalment s’havia acceptat el vot delegat de Puig.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha respost que quatre diputats, entre els quals Puig, havien delegat el seu vot, fet pel qual tant Vox com Ciutadans han protestat. Borràs ha dit que assumirà la responsabilitat per la decisió de comptabilitzar el vot de Puig, el recompte del qual no es farà pels canals oficials per evitar comprometre els funcionaris del Parlament, segons publica el 324.

El portaveu de Cs, Nacho Martín Blanco, ha acusat d’una “nova desobediència” a les formacions independentistes i ha sol·licitat que se suspengui el ple. Diversos grups han plantejat una petició de reconsideració, que ha fet que el ple s’interrompi i la Mesa es torni a reunir després de la sessió de control al govern.

Aquest dimarts, a 24 hores de celebrar-se el ple, el Constitucional havia comunicat a la Mesa del Parlament l’anul·lació de la delegació de vot de Puig, decidida la setmana anterior arran d’un recurs presentat pel PSC.

(Visited 46 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari