La Generalitat blinda el taxi amb una regulació més restrictiva dels VTC

Cabify denuncia que la regulació adoptada per la Generalitat advoca per un "monopoli en el transport"

VTC ocupant la Diagonal

El govern de la Generalitat ha aprovat el decret llei que permetrà limitar a uns 1.500 el nombre de VTC que ofereixen serveis urbans i dins de l’àrea metropolitana a partir de l’octubre del 2022, quan acaba la moratòria a la llei espanyola actual, i que deixava que les 4.000 llicències VTC que hi ha actualment a Catalunya oferissin serveis urbans i interurbans sense limitació. Més endavant caldrà que el Parlament avali el decret, al qual el PSC ja ha mostrat el seu suport.

En concret, el nou decret preveu que només puguin demanar un permís addicional per fer trajectes urbans els VTC que ja faci un any que operin i que tinguin vinculat un cotxe de 4,9 metres de llarg, com a mínim. Així ho va pactar el govern amb els socialistes la setmana passada per acontentar el sector dels taxistes, molt enfadat amb la proposta inicial de la Generalitat (molt menys restrictiva amb els VTC).

A banda dels 4,9 metres i el requisit d’haver operat l’últim any, el decret llei de la Generalitat preveu alguns altres condicionants, com tenir una antiguitat de dos anys al carnet de conduir i tenir una assegurança de responsabilitat civil igual que la dels taxistes, per equiparar-ne les condicions.

A més, els ens locals (que són els qui hauran d’atorgar o denegar els permisos per continuar fent trajectes urbans) també podran marcar les seves regles del joc, demanant algun tipus de requisit extra als VTC.

La satisfacció dels taxistes contrasta com la crispació del sector VTC. Segons apunta la firma espanyola de VTC Cabify, amb la regulació la Generalitat advoca per un “monopoli en el transport”, cosa que genera “una falta d’incentius que redunda, precisament, en un pitjor servei per al ciutadà” i la pèrdua de milers de llocs de treball, i recorden que el model barceloní és oposat al de la Comunitat de Madrid.

(Visited 43 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari