Aragonès presenta una querella contra l’exdirectora del CNI pel ‘CatalanGate’

En l'acció penal també és contra l'empresa NSO, empresa que comercialitza Pegasus

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, signa el decret per la consulta sobre els JJOO

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat que aviat presentarà una querella contra l’exdirectora del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), Paz Esteban, i també contra l’empresa NSO Group que comercialitza el programa espia informàtic Pegasus. En un missatge a Twitter, Aragonès diu que “l’espionatge i la vulneració de dret fonamentals no quedarà impune”, i que “presento una querella contra l’exdirectora del CNI i l’empresa NSO per depurar responsabilitat del CatalanGate“.

La portaveu de l’executiu català, Patricia Plaja, ha afirmat que “l’acció penal que ara s’inicia contra l’exdirectora del CNI (Paz Esteban) i contra l’empresa s’haurà d’estendre contra qualsevol altra persona física o jurídica que la instrucció pugui atribuir responsabilitats siguin penals o siguin civils”. La portaveu del govern català ha afirmat que “els fets denunciats poden constituir delictes d’intrusió no autoritzada en equips informàtics, intercepció il·legal de comunicacions, d’espionatge informàtica, i de producció i adquisició per a l’ús d’spyware i altres delictes contra els drets fonamentals“.

Patricia Plaja ha afirmat que “l’informe fet públic per Citizen Lab corrobora que el president va ser atacat almenys en quatre ocasions, sense que es pugui assegurar que hi hagi hagut més atacs”, i que “les infeccions atempten contra els drets individuals del president, però a l’hora tenen una projecció que s’estén als drets vinculats a l’exercici de la seva responsabilitat polítiques i representatives, singularment en el cas del president pel càrrec que ocupa, ja que no es poden descartar que s’hagin produït espionatges a partir de l’assumpció d’aquest mandat”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.