Un incendi a Castell d’Aro obliga a evacuar i confinar 2 urbanitzacions

Els bombers hi treballen amb una setantena de dotacions, inclosos 14 mitjans aeris

Incendi a Castell d'Aro

Els Bombers treballen en un incendi a Castell d’Aro (Baix Empordà) que ha començat al fons d’un barranc i ha avançat empès pel vent en direcció a la urbanització Les Teules. Els equips d’emergències han rebut l’avís a les 12.49 hores i en aquests moments els Bombers hi treballen amb un total de 74 dotacions, 60 terrestres i 14 aèries. Segons el cos d’emergències el foc ha pujat fins a la carena de la muntanya i està fent focus secundaris al flanc esquerre.

Protecció Civil ha evacuat la urbanització Les Teules, de Santa Cristina d’Aro, per la proximitat del fum, i ha confinat la urbanització Can Manel de Castell d’Aro. Segons els Mossos, també s’ha desallotjat el Resort Hapimag, l’Hotel Mas Torrellas, la masia Can Batet, Can Riera, la zona de Vallvanera i el Club Golf Mas Nou.

Fins a mitja tarda, les flames havien cremat una extensió aproximada d’unes 70 hectàrees, segons dades provisionals dels Agents Rurals. L’incendi, que podria arribar a calcinar un màxim de 250 hectàrees, segons els càlculs dels Bombers, segueix actiu.

Uns treballs forestals de neteja de franges perimetrals són la principal hipòtesi que remenen els Agents Rurals com a detonant del foc.

(Visited 104 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari