Quin diputat critica l’atorgament de la Creu de Sant Jordi a Estopa?

Francesc de Dalmases

El de sempre, Francesc de Dalmases. Malgrat formar part de Junts, que governa en coalició amb ERC la Generalitat, el diputat torna a discrepar d’una de les decisions preses pel seu Govern; aquest cop, l’atorgament de la Creu de Sant Jordi al grup musical Estopa. Ho fa a Twitter amb aquestes paraules: “Pots valorar i estimar els Estopa, la carrera musical i el valor afegit del seu discurs social i, alhora, considerar que tenen per davant uns quants músics i grups que canten en català i mereixen el reconeixement de la Creu de Sant Jordi”.

Els germans David i José Manuel Muñoz (Estopa) han estat guardonats per ser “el grup català que més discos ha venut i per la popularitat” de les seves cançons, amb temes relacionats amb la “quotidianitat i amb influències del pop, el flamenc i la rumba catalana”. Així ho justifica el Govern. Però la decisió no agrada ni a de Dalmases ni a un sector de l’independentisme més radical perquè, tot i que els Estopa són catalans, no canten en català.

D’un temps ençà -des que Pere Aragonès (ERC) és president de la Generalitat-, de Dalmases, juntament amb els seus companys de war room (sala de guerra) -així s’autoanomena la guàrdia pretoriana de la presidenta del Parlament, Laura Borràs-, l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, l’exvicepresident del Parlament, Josep Costa, i la mateixa Borràs, es dediquen a fer d’oposició a Aragonès dins del Govern. Es reparteixen les crítiques i ara li ha tocat a de Dalmases repartir estopa…

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides