Salut recomana a la gent vulnerable recuperar la mascareta en interiors

El pic de contagis de la nova onada de covid es preveu que arribi de cara a mitjans del mes de juliol

Empitjora la pandèmia a Catalunya

El Departament de Salut es mostra preocupat per l’increment de casos de covid que s’ha registrat les últimes setmanes a Catalunya. Si bé la gran majoria dels casos no són greus, el cert és que fa dies que ja s’ha confirmat l’acceleració dels contagis, fins al punt que el conseller Josep Maria Argimon recomana a la gent gran i a les persones vulnerables que recuperin l’ús de la mascareta en llocs tancats o mal ventilats.

L’increment de contagis s’ha traduït en més tensió als centres d’atenció primària, i més ingressos hospitalaris, tot i que les unitats de crítics continuen en mínims històrics. Les subvariants BA.4 i BA.5, més contagioses, ja són majoritàries a Catalunya, però el Govern no preveu recuperar restriccions i només demana utilitzar la mascareta en espais tancats o amb molta gent.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, i la investigadora del Biocomsc, Clara Prats, han comparegut aquesta tarda per explicar què volen dir aquestes dades de contagis. L’increment de casos s’explica, sobretot, per la irrupció de la variant BA.5 i durant la setmana es veurà l’efecte de Sant Joan.

En l’actual situació, Salut ha demanat fer un ús “racional” dels serveis sanitaris i no anar al CAP si no hi ha simptomatologia greu o s’és una persona vulnerable. “Si podem fer uns dies de repòs a casa, no cal anar al CAP”, ha dit la secretària de Salut Pública.

Prats ha explicat que el pic, en l’escenari més probable, arribaria entre la segona o tercera setmana de juliol i el pic d’incidència a 14 dies arribaria a la segona meitat de juliol. Aquest escenari inclou l’efecte del pont de Sant Joan.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari